Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt bulut ezgi halay

Bu haber kez okundu.

Esenyurt Belediyesi’nden Ücretsiz Halk Oyunları Kursu

 Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün ilçede yaşayan 8 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik düzenlediği Halk Oyunları kursunun kayıtları başladı. Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını ücretsiz olarak öğreten Esenyurt Belediyesi, kültürel değerlerimizin yaşatılmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda halk oyunları kurs kayıtlarını başlatan müdürlük, kursiyerlere Diyarbakır, Kars- Ardahan, Kafkas, Van, Bitlis, Erzurum, Artvin, Kırklareli, Zeybek, Trabzon (horon) gibi farklı yörelerin halk oyunlarını öğretecek.

EĞİTİMLER 19 AYRI KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILACAK

Çeşitli yörelere ait halk oyunlarının yer alacağı kurslar, 8-15 yaş çocuk grubu ve 15 ve üzeri yetişkin grubu olmak üzere iki ayrı kategoride eğitim verecek. Haftanın 2 günü 19 ayrı kültür merkezinde verilecek eğitimlerde ilçemizi temsil edecek halk oyunları ekipleri de oluşturulacak. Kurslara kayıt olmak isteyen vatandaşlar, 2 Ocak Perşembe gününe kadar Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’ne başvuru yapabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183