Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız 23 Ekim fındık fiyatları! pişman olacaksınız Farklı Diller

Bu haber kez okundu.

Ergin: Milletin acılarını siyasete alet eden kötülüğe, artık yeter!

Cumhuriyet Halk Partisi eş zamanlı olarak Türkiye’nin her ilçesinde 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde Pençe -Kilit Harekat Bölgesi’nde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen 12 asker için bugün basın açıklaması yaptı. Bildiri okunan ilçelerden biri de Küçükçekmece’ydi. Küçükçekmece İlçe Başkanı Burak Ergin ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi.

TERÖRÜ UNUTAN ANLAYIŞLA ORTAKLAŞMADIK

Çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu basın toplantısında şu sözlere yer verildi: “22-23 Aralık 2023 gecelerinde arka arkaya gelen kara haberlerle sarsıldık. Pençe Kilit Harekat bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük. Bugün, gencecik vatan evlatlarını toprağa verdiğimiz hain terör saldırılarına, bu insanlık dışı saldırıların yol açtığı onarılmaz acılara ‘artık yeter!’ demek için buradayız. Biz şehitlerimizi, ailelerini, şu anda sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiklerimizi düşünürken, Ankara'da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekle meşguldü.

Her şeyden önce üç günlük milli yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için üç gün yas ilan edenler, bayrakları yarıya indirenler oralı olmadılar. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yas ilan etmedi, yası milletimiz kendi ilan etti.

Biz milli yas ilan edilsin derken, kendi siyasi çıkarlarını düşünenler her zaman olduğu gibi bir A4 kağıdına iki paragraf yazıyla görev savmaya kalktılar.

Biz artık evlatlarımız şehit olmasın diye, askerlerimiz daha iyi korunsun, kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın diye; terörü bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan bu anlayışla ortaklaşmadık. Bundan sonra da ortaklaşmayacağız.

SORUMLULARI GÖREVE ÇAĞIRAN BİR BİLDİRİ İMZALADIK

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu anlayışla, onların A4 kağıda yerleştirdikleri 2 paragraftan ibaret metne değil; terörü lanetleyen, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkan ve sorumluları göreve çağıran işte bu bildirimize imza attık!

Ana muhalefet partisi olarak, görevi başındaki askerlerimizin güvenliği için sorular sormak, talepte bulunmak bizim görevimiz ve asla terk etmeyeceğimiz sorumluluğumuzdur. 81 vilayetin hiçbir yerine ateş düşmesin diye; bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye, sorulması gereken soruları sormaya sonuna kadar devam edeceğiz.

Bizler, terör örgütleriyle müzakere masasına oturanlarla, "Birkaç Mehmet öldü diye Meclis'imi toplayacağız" diyenlerle, siyasi çıkarları için bölücü terör örgütünün liderinin mektubunu devletin kanalında okutanlarla, Meclis kürsüsünde "Eyalet, özerklik .ve federasyon tartışılmalı" diyenleri yerli ve milli ilan edenlerle hizalanmayacağız.

CENAZEYİ MİTİNGE ÇEVİRMEK İSTEYENLERİN ARKASINDA DİZİLMEYECEĞİZ

Bizler, şehit cenazelerinde cenaze sahiplerine saygısızlık yapanların, siyasi militanlarıyla tehlikeli provokasyonlara girişenlerin, bir eli bayrağa sarılı tabutun üstündeyken diğer elinde mikrofonla cenazeyi mitinge çevirmeye kalkanların arkasına dizilmeyeceğiz.

GENCECİK VATAN EVLATLARININ TOPRAĞA DÜŞMESİNE ‘ARTIK YETER!

Bizler, pencerelerine ay yıldızlı bayrak asılan yoksul evlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak; 86 milyon için, Türkiye için yeni bir yol açıyoruz. Yolumuz doğrudur. Bu yolda cesaret ve kararlılıkla yürüyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, Genel Başkanımız Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi, hain terör saldırılarına, gencecik vatan evlatlarının toprağa düşmesine ‘artık yeter!’ diyoruz.

Bu vatanın, kerpiç evlerde oturan fakir evlatları şehit olurken iktidar sahiplerinin zenginleşmesine ‘artık yeter’  diyoruz.

Terörden medet umanlara, terörden beslenenlere, milletin acılarımı siyasetine malzeme eden kötülüğe ‘artık yeter!’ diyoruz.

Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene ‘artık yeter!’ diyoruz. Bu düzeni değiştirene kadar durmadan çalışacağız. ARTIK YETER!” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183