Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

SAHADAN TBMM’YE

Avcılar Tahtakale Mahallesi sakinleri bölgede 40 yıldır yaşanılan 'İmar Planı' sorununa dikkat çekmek için Tahtakale Mahallesi Gönüllüleri ile Tahtakale Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelerek eylem düzenleyerek yapılan basın açıklamasında “Göçük altında kalınca değil, şimdi el uzatın. İmar sorunumuzu çözün, bulunduğunuz makamların gereğini yapın.” ifadelerini kullanmıştı. Konuyu, Sümeyra Duğan ve İsa Karaarslan imzalı haberimizle gündeme taşımamızı ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ve Avcılar İlçe Başkanı Serkan Yalım Tahtakale Mahallesi’ne bölgeye giderek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Son olarak İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel TBMM kürsüsünden 10 Haziran tarihli gazetemizle beraber seslendi.

“DAYANIKSIZ YAPILARDA YAŞAMAK ZORUNDA OLDUKLARINDAN DERT YANIYORLAR”

Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında, geçtiğimiz hafta İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Avcılar İlçe Başkanı Serkan Yalım ve İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ile birlikte Avcılar Tahtakale Mahallesi sakinleriyle bir araya geldiklerini belirten Erel, Tahtakaleliler ‘Sıkıldık, yorulduk, gerildik’ diyorlar. Tahtakale Mahallesi gönüllüleri 40 yıldır mahallelerine imar planı çıkmadığını ifade ederek mahallelerini çevreleyen Ispartakule, Bahçeşehir, Kayaşehir ve Başakşehir gibi merkezlere 4 ay içerisinde imar planı hazırlandığını belirtiyorlar. Mahalledeki tüm binaların deprem öncesi yapılar olduğunu ince inşaat demiri ve deniz kumuyla yapılmış bu dayanıksız yapılarda yaşamak zorunda olduklarından dert yanıyorlar. Çünkü tam 40 yıldır imar yok.”dedi.

“BU GERÇEĞİ GÖRÜN VE ÇÖZÜM ÜRETİN”

Erel konuşmasının devamında, “Tahtakale, devlet arazisi üzerine kurulmuş bir gecekondu mahallesi değil. Bu mahallenin büyük bir kısmı şahısların müstakil arsalarından ve binalarından oluşuyor. Tahtakale halkı kimseden bir lütuf istemiyor, hakkı olanı istiyor. İmar planları onaylansın, eski yapılar yıkılıp yenilensin, arsalarına imar planına uygun sağlıklı konutlar yapılsın istiyorlar. Deprem korkusuyla yaşamak istemediklerini haykırıyorlar. Şimdiden sonra kaybedecek bir tek günümüz yok diyorlar. Olası bir İstanbul depreminde molozlar altında kalıp can verecek her bir yurttaşın vebali Tahtakale’yi görmezden gelen, ihmal eden makamların boynunda olduğunu söylüyorlar. Bu gerçeği görün ve Allah rızası için çözüm üretin.” ifadelerini kullandı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183