Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Emel Bilenoğlu: Eyüpsultan’ın kangren olmuş sorunlarını çözmek için geliyoruz

Kış aylarının soğuk havası kendisini en şiddetli şekilde hissettiriyor ancak 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala siyaset sahnesi çok sıcak günlerden geçiyor.

2019 yılında Eyüpsultan’da 3918 gibi ‘burun farkı’ denebilecek bir oy farkıyla kazanamayan Millet İttifakı Adayı Emel Bilenoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Genel Başkan Meral Akşener tarafından İYİ Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

2019 yerel seçimlerinin hemen ertesi gün 5 yıllık bir çalışma maratonuna başlayan ve halktan hiç kopmayan Bilenoğlu, ekibiyle yaptığı istişarelerin ve adaylığının netleşmesiyle birlikte saha çalışmasında vitesi artırdı. Bilenoğlu basın mensuplarıyla Eyüpsultan Mihmandar’da bir araya geldi.

Seçim propagandası kapsamında açıklamalar yapan Bilenoğlu, sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BİLENOĞLU: 108 BİN OYUN İTİCİ GÜCÜYLE ÇALIŞTIM

2019’da yapılan yerel seçimlerde 108 bin oy alarak çok az bir oy farkıyla seçimi kazanamayan Emel Bilenoğlu, “2019’da Millet İttifakı’nın adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden o dönem aday olup 3918 gibi çok küçük bir oy farkıyla kazanamadık. Kaybettik demiyorum çünkü bizde olmayan bir ilçeyi sadece kazanamazsınız. Ama 2019 yılı 1 Nisan’dan itibaren yine çalışmaya ilk günkü gibi.

Yerelde biz parti rozetini çıkarıp Türk bayrağı takarak yolumuza devam ederiz. Eyüpsultan halkının bana verdiği 100 bin üzerinde oyun itici gücüyle bu ilişkiyi canlı tutmak için bugün Eyüpsultan’da ipi bu kez göğüslemek için yola çıktım ve inşallah 1 Nisan’da Eyüpsultan’ın Belediye Başkanı olacağım.

Şeyh Edebali insanı yaşat ki devlet yaşasın der. Ben de hep bu sözü kılavuz olarak aldım ve buna göre çalıştım. Bir çift mavi gözün izinde onun ilkelerini görev edindik. Onun ilkelerini kendimize yön edindik. Bu cennet vatanın belki de en güzel ilçelerinden birini ve insanlarını kendi kaderimizden ayırmadım.” dedi.

“KUTUPLAŞTIRMA SİYASETİNDEN BIKTIK”

Türkiye’deki siyasi iklime de dikkat çeken Bilenoğlu, “Tarafını konsolide etmek için yapılan kutuplaşmadan hepimiz payımızı alıyoruz. Ortak sorunlar için bile bir araya gelmiyoruz. Bizi biz yapan değerlerden uzaklaşarak sorunları büyütüyoruz. Ben önce vicdan, önce insan diyorum. Eyüpsultanlı komşularımız arasında hiçbir ayrım yapmadan hepsinin derdiyle hemhal oluyorum. Her kesimden insanımızın tüm dertleri benim derdimdir. Çok büyük projelere imza atabilirsiniz, büyük binalar yapabilirsiniz ve sonrasında kendinizi başarılı ilan edebilirsiniz. Ben bunlara kısmen katılıyorum. Eğer o binaların içinde mutluluk yoksa boşuna yapılmıştır. Sabah işe mutsuz giden insanımızın zamanına 15 dakika daha kazandıramıyorsak, caddelerde yapılan düzenlemelerle esnafın derdini çözmek yerine dertlerine dert ekliyorsak, gençlerimizi uyuşturucunun pençesinden kurtaramıyorsak, tapu sorununu çözemiyorsak, yurttaşlarımızı sağlıklı binalarda oturtamıyorsak, kadınlarımızı hayata yeterince katamıyorsak, kent konseyini faaliyete geçiremiyorsak, sosyal belediyeciliği sağlayamıyorsak, pazarın çöpünden evlere yiyecek gidiyorsa bir şeyleri yanlış yapıyoruz demektir.” ifadelerini kullandı.

“TEK BİR YARDIM ALMADAN VATANDAŞIN SORUNLARINI ÇÖZDÜK”

Halkla temaslarını ve yaptığı icraatlardan örnekler veren Bilenoğlu, “2019’daki seçimde en fazla duyduğum şey, siyasilerin seçimden seçime göründüğünden edilen şikayet. 2019’daki seçimden 2 gün sonra esnaf ve halkımızla buluştum. İşçilerimizin hak mücadelelerine katıldım. Taahhütname imzalayarak gecekonduda yaşayan vatandaşlarımıza söz verdim. Çözebildiğim tüm sorunları çözdüm, çözemediklerime aracı oldum. Nişan ve düğünlerde şahitlik ettim. Deprem bölgesinde bulundum. Emeklilerimiz için yapılan yaşlı bakım evleri için en büyük çabayı ben verdim. STK’larımızın misafiri oldum. Yoruldum ama vazgeçmedim, haksızlığa uğradım ama vazgeçmedim. Eyüpsultan’ı kalbime yazdım.” diye konuştu.

“Eyüpsultan’ın kangren olmuş sorunları için İYİ Parti’deki yeni yolculuğuma sizi davet ediyorum. Güçlü kadınlarımızın ve tüm Eyüpsultan’ın gücüyle birlikte bir çift mavi gözün ışığında Eyüpsultan’a güneş gibi doğacağız.” 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için ne kadar iddialı olduğunu gösterdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fidan Uğur/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183