Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler kent yaşam gazetesi

Bu haber kez okundu.

Çocuk istismarına tepkiler artıyor

 Kişi, toplum ya da devlet tarafından bilerek veya bilmeyerek gerçekleştirilen, çocuğun sağlığını, fiziksel ve psiko-sosyal gelişimini olumsuz etkileyen her türlü hareket, bir çocuğun istismara uğraması anlamına geliyor.

 

Toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkan çocuk istismarı, yaşanan son vakalar ile gündemde kalmaya devam etti. Ödemiş’te yaşayan minik Ceylin’in komşusu tarafından öldürülmesi ve sigarayla alkol içirilen erkek çocuğun görüntülerinin internet ortamında yayılması ise vatandaşların tepkisini doruğa çıkarttı.

 

İnsanlar sosyal medyadan tepkilerini gösterdi

Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme platformu DigiLUP’ın verilerine göre, son bir haftada çocuk istismarına yönelik 25 bin 249 ileti paylaşıldı. Vatandaşlar yaşanan vakalara karşı üzüntülerini ve tepkilerini sosyal medya üzerinden iletirlerken, olayların son bulması yönünde isteklerini paylaştılar. Yazılı, görsel ve internet medyasında da çocuk istismarının medya raporunu çıkartan Medya Takip Merkezi, Ocak ayından bu yana konuya yönelik toplam 43 bin 716 haber yayınlandığını ortaya koydu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183