Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika son dakika haber haberler

Bu haber kez okundu.

ÇEVRECİ İSPARK

 İSPARK hayata geçirdiği projeler ile İstanbul’a değer katarken kentin otopark sorunun çözümünde de başrol oynuyor. Teknolojik imkânları kullanarak kapasiteyi artıran, modern ve estetik otoparkları ile görsel açıdan bilinen otopark imajını değiştiren İSPARK, projelerinde çevre faktörünü de ön planda tutuyor.

 Üstü Yeşil Alan Altı Otopark

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürütülen yeni otopark projelerinde yeşil alanlar önemli bir faktör olarak göze çarpıyor. Yer altına yapılan yeni otoparkların üstü yeşil alan, spor alanları ve çocuk oyun parkları ile donatılıyor.  Aracını İSPARK otoparkına bırakan vatandaşlar otoparkın üstünde spor yapabiliyor, çocuklarını parka götürülebiliyor ve yeşil alanlarda dinlenebiliyor. 


Güneş Enerjili Tabelalar

Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla otoparklarda pilot olarak başlatılan uygulama hızla devam ediyor. Kent genelinde otopark alanlarında bulunan tabelalar çevreci ve ışıklı tabelalar ile değiştiriliyor.

Sürücülerin araçlarını daha rahat ve kolay park etmelerine imkan sağlayan çevreci tabelalar, gün içinde güneşten aldığı enerjiyi özel bir sistemle depoluyor. Akşam hava karardıktan sonra ışıklı tabelalar, sürücülere park yeri bulmaları konusunda büyük kolaylık sağlıyor.



Elektrikli Araç Şarj Üniteleri

İSPARK vasıtasıyla açık ve katlı otoparklarda elektrikli şarj dolum üniteleri kuruluyor. Küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve enerji kaynaklarının hızla tükenmesi nedeniyle her geçen gün önemi artan çevreci araçlara hizmet verecek sistemler 2017 yılında daha da yaygınlaştırılacak.

Çevreci Bisiklet Projeleri

Çevre bilincini gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz bisiklet parkları hayata geçiren İSPARK “Akıllı bisiklet Kiralama Sistemi” ile de bisikletlerini kullanabilmek için yanlarında taşımak zorunda kalan bisiklet severlere büyük kolaylık sağlıyor. Bisiklet severler artık kurulan bu sistem sayesinde istedikleri İSBİKE istasyonundan bisiklet kiralayabiliyorlar.

100 Bin Araç için 100 Bin Ağaç

Türkiye’deki otoparkçılığın mimarı İSPARK, “100 Bin Araç 100 Bin Ağaç” sloganıyla başlattığı kampanya ile 4 yılda 100 bin fidan dikecek. İSPARK ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında her yıl 25 bin fidan dikimi ile devam edecek proje dört yılda tamamlanacak.

Sürdürülebilir sosyal ve çevresel projelerle daha temiz ve yaşanabilir bir kent hayal ettiklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut “Park Et Devam Et otoparkları, Elektrikli araçlar için kurduğumuz şarj istasyonları, Güneş enerjisiyle çalışan otopark tabelaları ve Akıllı Bisiklet gibi insan hayatını ve doğayı koruyan projelerimizi geliştirerek devam ettireceğiz.’’ Dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183