Öne Çıkanlar Next Level Tera İstoçspor Muharrem Görme engelliler FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı federasyonu)

Bu haber kez okundu.

Cafer Kılıç DEM Partiyle yolarını ayırdı

Sivil toplum kuruluşlarında ve ismi değişen Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nde uzun yıllar etkin rol üstlenen Cafer Kılıç, DEM Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

Gazetemize gelerek yerel seçim gündemiyle ilgili haber merkezimizde Genel Koordinatörümüz Sümeyra Duğan’la samimi bir sohbet gerçekleştiren Cafer Kılıç, DEM Parti’den istifasını bizler aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Cafer Kılıç, DEM Parti’nin geçmiş yıllardaki çizgisinden saptığını söyleyerek, artık bu çatı altında siyasi hayatını sürdürmeyeceğini iletti.

“ÇIKAR İLİŞKİLERİ PARTİYİ ELE GEÇİRMİŞ DURUMDA”

Kılıç yazılı bir açıklama da yaparak şunları söyledi;

“Sayın Selahattin Demirtaş öncülüğünde Türkiye’nin demokratikleşmesi için başlatılan mücadeleye duyduğum heyecanla 2014 yılından HDP’de siyasete başladım. Halkımızın birbirinin farklılıklarına saygı göstererek, tüm farklılıklarımızı zenginliğimiz sayarak herkesin özgürce kimliğini yaşayabildiği, düşüncelerini ifade edebildiği bir ülke olabilmek için elimi taşın altına koyup katkı sunmam gerektiğine inandım. HDP’nin 25. dönem Niğde, 28. dönem Nevşehir Milletvekili Adayı oldum. Seçim bölgemizde elimden geldiğince kardeşliğimizi pekiştirmek için çalışmalar yaptım.

Ülkeme ve Türkiye’deki tüm etnik, dini ve mezhepsel grupların kardeşliğine hizmet etmek için duyduğum heyecan halen devam etmektedir. Fakat yola çıkmış olduğum partim zaman içerisinde demokratik çizgiden uzaklaşmış, ideolojik söylemleri lafta kalmıştır. Yeni adı DEM Parti olan partimiz maalesef sağcı düzen partilerine benzeşir hale gelmiştir. Menfaat ve çıkar ilişkileri ile hareket edilen bir parti haline gelen DEM’de adam kayırma ve ahbap çavuş ilişkileri kol gezer olmuştur. Partinin misyonunda aşiretçiliğe karşı olmak vardır ama bu söylemde kalır olmuştur. Sıkışıldığında aşiret ağalarına koşan, adaylarını onlarla belirleyen, halktan gittikçe kopan bir parti ile karşı karşıyayız. DEM, şahinlerin ve kartalların savaştığı, barış güvercinlerinin arada ezildiği bir siyaseti temsil eder olmuştur. Böyle bir siyasetin bana uygun olmadığından dolayı, gördüğüm lüzum üzerime DEM Parti’den istifa ediyorum.

İlk günkü heyecanımla, bu toprağın tüm güzel insanları için, kardeşçe yaşayacağımız bir düzene karınca kararınca kendi katkımı sunabilmek için, siyasete devam etmek istiyorum. Bu konudaki kararımı önümüzdeki günlerde tüm dost ve sevenlerimle paylaşacağım. Saygılarımla…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183