Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

Bozkurt: Dağlarımız Da İnsanlarımız Da Renklerdir

 Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Platformu tarafından düzenlenen 4. Kars Ardahan Iğdır Kültürel ve Yöresel Ürünler Festivali 10-15 Aralık tarihleri arasında Beylikdüzü Festival Alanı’nda gerçekleşti. Esenyurt Belediyesi’nin de destek verdiği festivalde, Kars-Ardahan ve Iğdır’a özgü kültürel ürünlerin tanıtımı yapılırken, yöresel yiyecekler de satışa sunuldu. Etkinlikte stant açan Esenyurt Belediyesi, kültürel ve sportif faaliyetlerinin yanı sıra ESBİM, Modern Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, geri dönüşüm faaliyetleri, termal tesisler ve Eurodesk’in tanıtımını yaptı.


Festivale, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Eylem Çelik, Iğdır Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Şişli Belediye Başkanı Muharrem Keskin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


VATANDAŞLARA KAZ ETİ İKRAM ETTİ


Kars-Ardahan-Iğdır’ın kültürel ve yöresel ürünlerinin yanı sıra birçok etkinliğin de ziyaretçilerle buluştuğu festivale katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ziyaretçilere Kars, Ardahan ve Iğdır’la özdeşleşen Kaz eti ve bulgur pilavı ikram etti. Festival çadırlarını vatandaşlarla birlikte gezen Başkan Bozkurt, açılışa özel düzenlenen halk oyunları gösterilerini de hemşehrileriyle birlikte izledi.


‘ZORLUKLAR BİZE BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRETTİ’


İklimi ve diğer yaşam şartları dolayısıyla zorlu bir coğrafyada doğduklarını belirten Başkan Bozkurt, ancak bu zorlukların, birlikte yaşama duygusunu insanlara öğrettiğini vurguladı. Başkan Bozkurt, “Biz doğarken coğrafi olarak biraz zor bir bölgede doğduk. Kışın biraz zor yaşadık. Ama bu zorluklar bize insanlık sınavını başarıyla geçmeyi öğretti, aklı öne çıkardı. Biz o zorluklarda beraber yaşamayı öğrendik. Dolayısıyla öyle bir kültür de yetiştik ki, insanların dinine, inancına, kökenine bakmadan birlikte yaşamanın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik. O yüzden övünerek söylüyorum; biz insanları kökenine, inancına, siyasi görünüşüne göre ayırmayız. Dağlarımızda iki bin beş yüz çeşit çiçek vardır. Dağlarımız da renklidir, insanlarımız da renklidir. Biz birbirimizi böyle kabul ederiz. İnşallah bundan sonra da böyle kalacak, bu kültür sonuna kadar yaşayacaktır” diye konuştu.


‘DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARA BORCUMUZ VAR’


Kars-Ardahan-Iğdır coğrafyasında birçok akademisyen, iş adamı, siyasetçi yetiştiğini söyleyen Başkan Bozkurt, “Yaşadığımız zorluklar bize aynı zamanda mücadele etmeyi de öğretti. Birçok değerli siyasetçimiz, iş adamımız, doktorumuz, mühendisimiz, hukukçumuz, akademisyenimiz var. Bütün bunların hepsi bizim için bir değer, aynı zamanda da Türkiye için bir örnek oluşturmalıdır. Tabii yurdun en kuzey doğusunda olmanın bize yüklediği bir zorlukta var. Ama hiç kimseyle yurtseverliğimizi tartışmayız. Ülkesini en çok seven illerden bir tanesiyiz. Buraya belirli sebeplerden göç ettik ama doğduğumuz topraklara borcumuz var. Hem bir insan olarak hem de Türkiyeli bir vatandaş olarak var” dedi.

‘HAYVANCILIĞI DESTEKLEYECEĞİZ’



Doğduğu toprakların eskiden hayvancılığın başkenti olduğunu ifade eden Başkan Bozkurt, “Şimdilerde maalesef hayvancılıkla ilgili üretimler son derece azaldı. Biz Esenyurt Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Hayvancılığı destekleme adına bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hayvancılık, süt ve süt ürünleri üzerine çalışmalarımız devam edecek. Öncelikle Esenyurt’ta yaşayan vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve ucuza gıda tüketmelerini sağlayacağız, sonrasında da bunu bütün Türkiye’ye yaymak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.


“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”


Başkan Bozkurt son olarak şunları ekledi, “Vatandaş olarak birçok sorumuzun olduğunu biliyoruz. Sizden rica ediyorum ne olursa olsun birbirimizden hiç kopmayalım, ellerimizi sımsıkı tutalım ve bu örneği tüm Türkiye’ye yayalım. Ben festivalde emeği geçen başkanlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. İnşallah bundan sonra daha da güzellerini yapacağız.”


Anahtar Kelimeler:
KARSBozkurtArdahanRenkler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183