Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Beyoğlu 'İnan'dı; Eski güzelliği geri gelecek

CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Beyoğlu Belediye Başkanlığı aday adayı olduğunu açıklayan Güney, "Beyoğlu’nu seven herkesi, ayırt etmeden kucaklayacağız." ifadelerini kullandı.
 

BUGÜN BEYOĞLU İÇİN YENİ BAŞLANGIÇLARIN İLK ADIMINI ATIYORUZ!
CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığında il ve ilçe yöneticileri, STK'lar, ilçe muhtarlarları, köy derneklerinin bulunduğu oldukça kalabalık ve coşkulu bir katılımla gerçekleşen basın toplantısında Beyoğlu Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan İBB CHP Meclis Üyesi İnan Güney:

"Bugün Beyoğlu için yeni başlangıçların ilk adımını atıyoruz. Beyoğlu’nun değişeceği, Hak’tan ve halk’tan yana bir anlayışla yönetileceği, hak ettiği yere geleceği dönemin ilk günüdür. Türkiye’de siyasetin donduğu günlerde değişerek atılım yapan bir partiyiz. Atatürk’ün partisine yakışır şekilde hızla değiştik, gençleştik, yenilendik ve yerel seçimlerde başarmak için işe koyulduk. İşimiz kolay değil. Yorgun bir ülkenin, yıpranmış ilçesini, ayağa kaldırmamız gerekiyor dostlar. Beyoğlu halkının omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız ve vizyonumuz, gençliğimizin enerjisi, toplumun derdi ile dertlenen duruşumuz ile çalışarak, üreterek bu sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz." şeklinde konuştu.


 

"ÖZLEDİĞİMİZ BEYOĞLU'NU İNŞA EDECEĞİZ!
Türkiye'nin ekonomik yıkımlarla, büyük göç krizleriyle, tepeden tırnağa yozlaşmayla, bir avuç insanın keyfi için milyonlarca insanın sefalete mahkum olmasıyla çok yorulduğunu kaydeden Güney şunları söyledi:

"Bu yorgunluğu en çok hisseden ilçe belki de Beyoğlu. Yıllardır aynı sorunlarla boğuşuyoruz Beyoğlu’nda. Bir zamanlar huzurun adresi olan ilçemiz asayiş ve uyuşturucu sorunuyla, kentsel dönüşüm mağdurlarıyla, masa - sandalye yasağıyla, ruhsat zulmü altında ayakta kalma mücadelesi veren esnafıyla, her gün Beyoğlu’nu tek tek terk eden tarihi mekanları ve düşük ücret ile taşeron zulmüne maruz kalan Beyoğlu Belediye emekçilerinin basın açıklamaları ile anılır oldu. Yeterli park ve yeşil alanımız yok. Mega projeler yüzünden mahalle kültürümüzü, komşuluk ilişkilerimizi, mahalle esnafı kültürümüzü kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz. Beyoğlu’nda yaşarken Beyoğlu’nu özler hale geldik.
 

İşte biz özlediğimiz Beyoğlu’nu kurmak, huzurlu güvenli ve mutlu insanların hayallerini gerçekleştirmek, 45 mahalleye eşit hizmet götürmek, sosyal dayanışmayı artırarak ötekisi olmayan bir Beyoğlu yaratmak hayali, ideali, mücadelesi için yola çıktık.
Arkadaşlarımızla doğup büyüdüğümüz ilçemizin bilinen bilinmeyen, kamuoyuna yansıyan, yansımayan tüm sorunlarını belirlemek üzere çalışıyoruz. Her köşesinde, her sokağında, her caddesinde ayak izimiz olan, dökülmüş terimiz olan, söylenmiş sözümüz olan ilçemizde ne yapılması gerektiğini biliyoruz.

Bunları Beyoğlulu komşularımız ve kamuoyuyla detaylı şekilde önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Tüm bu çalışmaların özündeki bakış açımız aynı:
İstanbul’un cefasını çeken sefasını da sürecek. Bu ülkenin ürettiği pek çok değerin merkezi Beyoğlu ise ülkenin ve şehrin nimetlerinden de hakkını almalı diyoruz. Beyoğlu’nun insanı güzel parkları hak ediyor. Beyoğlu’nun insanı güvenle sokaklarında gezmeyi hak ediyor. Beyoğlu’nun insanı kendi ilçesinde misafir gibi hissetmeyi değil ev sahibi olmayı hak ediyor.

"MUTLAKA KAZANACAĞIZ!"
Güney düzenlediği basın açıklamasında son olarak şu ifadeleri kullandı:
"Bizim işimiz, Beyoğlu’nun hakkını Beyoğlu’na vermek. Önümüzde önemli bir maraton koşusu var. Kazanacağımıza olan inancımızla Beyoğlu’ndaki herkesin kapısını çalacağız, girmedik sokak, cadde, mahalle, sıkılmadık el, alınmadık gönül bırakmayacağız. Gönül almak için gönül vermek gerekir, gönül istiyorsan önce gönlünü vereceksin denilir ya, biz gönlümüzü 15 yıldır Beyoğlu’na verdik şimdi gönülleri kazanma zamanı dostlarım. Öyle biz geldik oy verin demeyeceğiz. Beyoğlu’nun sakinlerinin derdiyle dertlenip çözümler üreteceğiz. O çözümleri el birliğiyle hayata geçirmek için sözleşeceğiz. Beyoğlu’nu birlikte yöneteceğimiz insanlarla tanışacağız, Beyoğlu’nu makam odalarında, kapalı kapılardan değil mahallelerden, muhtarlarımızla, STK’larımızla, Spor Kulüplerimizle ve tüm toplum bileşenleri ile istişare ederek yöneteceğimizi anlatacağız. Ziyaretlerimizde “eski geride kaldı, artık Beyoğlu’nu Beyoğlu için yönetme dönemine başlıyoruz” diyeceğiz. Beyoğlu’nu seven herkesi, ayırt etmeden kucaklayacağız. Bunun bir genel seçim değil, yerel seçim olduğunu ve ideolojik ayrımların olmadığını, hizmet yarışı olduğunu unutmayacağız. Kim daha çalışkan ve kim Beyoğlu’nu daha çok seviyorsa o kazanacak. Ve ben önce halkımıza, sonra partimize, yol arkadaşlarımıza ve tabi ki kendime bu konuda güveniyorum. Biz Beyoğlu’nu seviyoruz, Biz Beyoğlu için daha iyi çalışırız, Biz Beyoğlu’nu ayağa kaldırırız. İleride insanların efsane diye anlatacağı bir dönemin başındayız, yolumuz açık olsun, ayağımıza taş değmesin. Her gün yeni ağızlar eklenecek ağızlarımıza, yeni yollarla tanışacak ayaklarımız, her gün yeni kabuklar çatlayacak,
yeni kulaklar işitmeye başlayacak söylediklerimizi ve bir kent olacağız sonunda. Kazanacağız ama mutlaka biz kazanacağız…"

İnan Güney, yaptığı basın açıklamasının ardından başvuru belgesini CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Muharrem Bulut'a sundu. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183