Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN YARDIMCISI ŞÜKRÜ AYDIN, “ORTAK NOKTAMIZ BAKIRKÖY”

 Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Türk Ocakları Başkanı ve BİAD Denetim Kolu Üyesi Arif Akdeniz, Bakırköy Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Nihat Yılmaz, Bakırköylüler Derneği Başkanı ve BİAD Başkan Yardımcısı Nurdan Erdiş, İstiklal Spor Kulübü Başkanı Sultan Öztürk ve çok sayıda BİAD üyesinin katıldığı yemeğe basın mensupları da davet edildi.

BAKIRKÖY İSMİ İLE İLÇE SINIRLARINA ‘ZEYTİNBURNU’ DAHİL EDİLEBİLİR!
Açılış konuşmasını yapan BİAD Başkanı A. Salim Yılmaz, son zamanlarda konuşulan fakat henüz resmi bir açıklaması yapılmayan Zeytinburnu’nun bir bölümü ile Bakırköy ilçesini birleştirme şeklinde aldığı duyumlardan bahsetti. Adının Bakırköy kalacağı söylentisiyle, ilçe sınırlarının genişletileceği, 2017 yılında yapılacak referandum sonrasında 2019 seçimlerine bu şekilde girileceği söyleminin yaygınlaştığını belirtti.
BİAD’da her hafta yapılan dostluk yemeklerine katılanlarla birlikte neşeli bir ortamda, karşılıklı fikir alışverişleri de yaparak Bakırköy ‘ün sorunları ve çözümleri noktasında sohbet ettiklerini söyleyen Yılmaz, Bakırköy’ün geleceği için emek veren herkese teşekkür etti.


“TEMELİ ATILAN ALANLARI MAHALİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ”
Geçtiğimiz günlerde temel atma törenlerinin yapıldığı alanları mahalinde ve burada bulunan hazirunun da olduğu bir organizasyonla ilçe halkına anlatmasından mutluluk duyacağını belirten Yılmaz, konuyla ilgili gelen sorulara cevap veremediklerini belirterek, “Böylece anlaşılmayan, yanlış anlaşılan her şey sohbet çerçevesinde vatandaşa aktarılır” diyerek Başkan Kerimoğlu’ndan yıl başından önce bir organizasyon yapılmasını istedi.

“SİZLERLE BİRLİKTE HİZMETTE BAŞARILI OLACAĞIMA İNANIYORUM”
Cuma Dostluk Yemeği’ni organize eden Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Aydın, “Değerli belediye başkanım, Bakırköyümüz’ün toparlayıcı etkisiyle önemli misyonunu üstlenmiş  Sayın Salim Yılmaz ile birlikte değerli iş adamlarımız, halk tarafından seçilmiş, onları temsil eden değerli muhtar arkadaşlarım, STK’larımızın güzide temsilcileri ve haber alma konusunda büyük bir özveriyle görev yapan basın mensubu arkadaşlarım” diyerek katılımcıları selamladı.

Sevdalısı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin iradesi değerli belediye başkanının, halkın iradesi ile seçilmiş muhtarlarının, baba dostlarının ve abilerinin olduğu bir ortamda söz almanın heyecan verici olduğunu söyleyen Aydın, “Sizlerle birlikte hizmetlerimde başarılı olacağıma inancım sonsuz“ dedi. BİAD’da her hafta yapılan yemeklere mümkün olduğunca kendisinin de katıldığını, ilçe sorunlarının tartışıldığı, geleceğe adım atma noktasında önemli konuların masaya yatırıldığı, birlik ve beraberliğin daha da pekiştiği bu toplantılarda hem istişare edildiğini, hem de daha çok bilgi sahibi olduklarını söyledi. “En önemlisi de dostluklarımızı tazeliyoruz” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Aydın, böylesine sıcak ve samimi bir ortamın oluşmasına, çatı olma görevine tecrübeleriyle önderlik eden BİAD Başkanı Salim Yılmaz nezlinde, tüm yönetici ve üyelerine teşekkür etti. “Hepimizin ortak noktası Bakırköy” diyerek konuşmasını bitirdi.

KERİMOĞLU; ENDİŞELERİ GİDERMEK AMACIYLA YILBAŞI ÖNCESİ PROJE ALANLARINI GEZDİRECEK!
Üçüncü yılını dolduran Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, öneri ve temennileri dikkate aldığını, yanlış anlamaların düzeltilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ve sembolik temellerini attıkları hizmet alanlarını anlatmak ve gezmek amacıyla yılbaşından önce bir organizasyon yapacağını ifade etti.
Bakırköy ve Zeytinburnu sınırlarında kamu reformu ile ilgili İç İşleri Bakanlığı’nın bir niyet ve çalışma içinde olduğunu kendisinin de duyduğunu söyleyen Kerimoğlu, henüz resmi bir bilgilendirme olmadığının da altını çizdi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ, TOPLUMUN İRADESİYLE BAĞDAŞMAYAN BİR YÖNETİM ANLAYIŞIDIR!
Endişelerini dile getiren Kerimoğlu, “Yasama, yürütme, yargı ve basın tek adamın elinde olacaksa, toplumun iradesiyle bağdaşan yönetim anlayışından uzak bir yönetim şeklidir” diyerek, İstanbul’un 2 ye ayrılacağını, 2 Belediye Başkanı olacağını, diğerlerinin de Şube Başkanı olacak şeklinde bir yönetimin hayata geçirileceği duyumlarını kendisinin de aldığını belirtti.


SİYASİ KAYGILARLA COĞRAFİ HARİTA DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLEBİLİR!

Kerimoğlu, demografisine, coğrafi özelliğine, fiziki koşullarına ve yaşam kültürüne bakmadan mahalleleri bir araya getirmenin sadece siyasi kaygılardan dolayı olduğunu ifade etti, “Birini diğerinin içinde eritmek için yapılıyor olabilir” dedi. Atatürk Havaalanı’nın, Veliefendi Hipodromunun kalkacağı söylemlerinin gündemde olduğu bu dönemde yeni bir siyasi ve coğrafi harita değişikliğine gidilebileceğini ifade etti.

KERİMOĞLU YAPILACAĞI SÖYLENEN PROJELERİ ANLATTI!
Cem evi ve Kültür Merkezi’nin halk arasında tır garajı olarak bilinen, Kültür Üniversitesi arkasında bulunan belediyeye ait 62 adada yapılacağını belirten Kerimoğlu, buranın ruhsat ve yer tahsisinin yapıldığını ve en geç 12 ay içinde, Alevi ve Bektaşi iş adamlarının katkılarıyla belediye bütçesine maliyet getirmeden yapılacağını söyledi.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ İLE YAPILACAK!
Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme dairesi binalarını da, Zuhuratbaba mahalle sınırları içerisinde bulunan Ahmet Cömert Spor Salonu arkasında bulunan alanda Yap-İşlet- Devret modeli ile yapacaklarını açıkladı.
Zeytinlik Halk Pazarı alanında yapılması planlanan Kültür Merkezi projenin ise eski bir proje olduğunu, belediye kiracıları ve Milli Emlak’la ilgili sorunlardan dolayı hayata geçirilemediğini, Milli Emlak ile ilgili tüm sorunları çözdüklerini ve kiracılarla da büyük ölçüde sorunların aşıldığını ifade etti. Yapılması planlanan Kültür Merkezi’ne de Tarık Akan isminin verileceğini ve buranın da Yap-İşlet-Devret modeli ile 12 ayda hizmete geçeceğini söyledi.

BELEDİYE HİZMET BİNASINA İLLER BANKASI’NIN ONAYI GEREKİYOR!
Osmaniye Mahallesi’nde yapılacak olan Bakırköy Belediyesi Hizmet Binası alanında yer alan Osmaniye İstiklal Spor kulübü ile anlaştıklarını, hizmet binası için ruhsat ve harfiyat ruhsatını çıkardıklarını, finansman içinse İller Bankası’nın onay vermesi gerektiğini söyledi. Reel gelirlerinin üzerinde yüzde yüz borçlu olan Belediyelere İller Bankası’nın borç verme konusunda onay vermediğini belirten Kerimoğlu, belediyenin borcunun reel gelirinin çok üstünde olduğunu belirtti.

PROJEYE DÖNÜK KREDİ İÇİN, İLLER BANKASINA BELEDİYE HİZMET BİNASI PROJEMİZİ SUNACAĞIZ!
İller Bankası’nın yatırıma dönük projeye kredi verdiğini belirten Kerimoğlu, “Bizde belediye hizmet binası projemizi İller Bankası’na sunarak, ihalesini kendisinin yapacağı, hakedişlerle ödemesini yaptığı borçlanma yoluna gideceğiz. Belediye olarak buna müdahil olamıyoruz. Tamamı onların kontrolünde olacak” dedi.
Proje hazırlama süresi, komisyonun oluşması, ihale, ilan ve itiraz süresi derken 5-6 ay gibi bir süre geçtiğini belirten Kerimoğlu, bunu bay-pass etmek amacı ile bağış kabulü yaptıklarını söyledi.
“Bu mali krizde bunları yapmak mümkünmüdür” endişesinin normal olduğunu söyleyen Kerimoğlu, “Planları, projeleri ve finansmanları hazır olan şeyleri ötelemek olmaz. İrade ve gelir belli” diyerek, ilçe sınırları içerisinde olan büyük otel-avm gibi yapıların nakdi desteğini değil, bu tür hizmetlerde ellerini taşın altına koymalarını istediklerini belirtti. Yapılacak tüm projelere iş adamlarının katkı sunacağını söyledi.

24 AYDA TÜM PROJELERİN KURDELESİNİ KESECEĞİZ!
Hiç bir belediye başkanının göreve geldiği ilk dönemde bu tür projeleri hayata geçirmeyeceğini söyleyen Kerimoğlu, 24 ayda tüm bu projeleri yapacağının altını çizdi. Yılbaşından önce endişeleri gidermek için bir gezi programı yapacağını ve detaylı bir biçimde sorulara cevap vereceğini söyledi. 1 yıl sonra en az 2 projenin kurdele açılışını, ikinci yılda ise tamamının açılışını yapacaklarını söyledi.
Karşılıklı soru cevapla devam eden yemekte, geçtiğimiz haftalarda İstiklal Spor’la ilgili sorunlarda ara buluculuk yapan BİAD Derneği’ne verdiği plaketten dolayı da İstiklal Spor Kulübü Başkanı Sultan Öztürk’e bir teşekkür mektubu verildi.
Kızılayın köklü bir geçmişe sahip olan şubeleri arasında yer alan Niyazi Mete Ali Rıza Mete Tıp Merkezi adı ile hizmet veren Türk Kızılayı Bakırköy Şubesi, bağışçısı ve yönetim kurulu üyesi rahmetli Ali Rıza Mete’nin Urla’da bulunan çiftliğinden, oğlu Niyazi Mete’nin baba dostlarına gönderdiği mandalinalar servis edildi. Hayır duası edildi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183