Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Başkan Bozkurt ‘Esenyurt Yaşam Merkezi’ için Almanya’da

 Esenyurt’ta hayata geçirilecek olan Meslek Edindirme Kursları için geçtiğimiz hafta İsviçre’ye giderek mesleki eğitim modellerini inceleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, bir başka projenin hazırlık çalışmaları kapsamında Almanya’ya gitti. Esenyurtlu bakıma muhtaç yaşlıların ve Alzheimer hastalarının tedavileri ve rehabilitasyonlarının yapılacağı ‘Esenyurt Yaşam Merkezi’ için kolları sıvayan Başkan Bozkurt, alanında dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan Almanya’nın Kiel şehrindeki merkezde, yaşlı bakımı, bağımlılık, psikiyatrik ve psikolojik rahatsızlıkların tedavileri ve rehabilitasyonu ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi.

“UMUDUN ŞEHRİ’NE ÇOK YAKIŞACAK”

Kiel’deki merkezde ilgiyle karşılanan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, tedavi yöntemleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. ‘Esenyurt Yaşam Merkezi’ adı ile Esenyurt’ta kurulacak yaşlı bakım merkezinin, Kiel’deki ile yarışabilecek, hatta onun da önüne geçebilecek bir merkez olması için çalıştıklarını belirten Başkan Bozkurt, “Kiel’deki bu merkez, alanında dünyanın en önemli merkezleri arasında yer alıyor. Burada hastaları tedavi etmek için oyun, müzik, sanatsal çalışmalar ve el sanatlarından faydalanılıyor. Kimi zaman hastalar ve görevliler birlikte oyun oynayarak tedavi sürecini beraber götürüyorlar. Burada yaptığımız incelemeler, Esenyurt’ta kuracağımız ‘Esenyurt Yaşam Merkezi’ için bize ışık tutacak. Sosyal tesislerin olduğu, enerjisini kendisi üreten sağlıklı bir yaşam merkezi kuracağız ilçemizde. Esenyurtlu kadınlarımızı, hasta bakımı konusunda eğiterek bu yaşam merkezinde istihdam edeceğiz. Esenyurt Yaşam Merkezi, Umudun Şehri’ne çok yakışacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183