Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

Başkan Akgün’den imar planı seferberliği!

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin CHP ve AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve İmar Komisyonu Üyeleri Ahmet Şahin, Coşkun Tanış, Tarık Erdoğan, Savaş Bilik, Okan Gülkoku, Hasan Bacıoğlu, Sedat Bostan, Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün’ü ziyaret etti.

Onay bekleyen imar planlarına yönelik sunum yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ile Saraçhane'de bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara’da beklenen olası deprem öncesinde, Tepecik, Celaliye, Kumburgaz ve Güzelce’nin kentsel dönüşüme tabii tutularak, eski binaların yenilenebilmesi için bitmiş olan bölge planlarının onaylanması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nin de katıldığı toplantıda Büyükçekmece’nin onay bekleyen imar planlarına yönelik bir de sunum yapıldı.

Büyükçekmece Belediyesi heyeti daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Osman Demir ile bir toplantı gerçekleştirdi.

“Planlarımızı en kısa zamanda devreye sokmak zorundayız”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi; “Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden seçilmiş Büyükşehir’deki belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediyemizin teknik ekibi ile birlikte bir çalışma başlattık. Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen imar planlarımızın bir an önce onaylanması gerektiğini hem İmar ve Şehircilik Daire Başkanı sayın Gürkan Akgün’e hem de Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyelerine anlattık. Tepecik, Celaliye, Kumburgaz, Kamiloba ve Güzelce’nin imar planları ivedilikle onaylanmalıdır. Beklenen deprem gerçeğini de göz önünde bulundurduğumuzda vatandaşın can ve mal güvenliğini düşünmek zorundayız. Bu planlarımızı en kısa zamanda devreye sokmak zorundayız. Onay bekleyen planlar, Silivri önündeki Marmara çanağında deprem vuku bulacağı zaman ilk zarar görecek bölgelere aittir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183