Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

“Başakşehir’de oldubitti felsefesiyle hareket ediliyor”

İPTAL KARARINA RAĞMEN İNŞAATLAR DEVAM ETTİ

Başakşehir’de Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi’nde bulunan ve ‘gölet, spor, turizm ve rekreasyon’ fonksiyonuna sahip gölet bölgesinde yıllardır yaşanan hukuk çıkmazı sona erdi. Bölgede 2015 yılında yeşil alanın betonlaştıran ticari projenin imar planları, ihale için belediye başkanına yetki verilmesi kararı, ihale ve ruhsatlara dönemin Başakşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve İBB Meclis Üyesi Abdülhadi Akmugan tarafından dava açılmıştı. Bahçeşehir Gölet Gönüllüsü Mehmet Gümüş ile avukatı Cenk Söbe'nin de müdahil olduğu davada iptal kararı çıkmasına rağmen inşaatlar tamamlanmış ve işletmeler açılarak hizmete girmişti.

BELEDİYE İSTİNAFA TAŞIMIŞTI

Davada, İstanbul 12. İdare Mahkemesi 27 Ekim 2020 tarihinde oybirliği ile ruhsatların iptaline karar vermiş buna karşın AK Partili Başakşehir Belediyesi “ruhsatların düzenlendiği tarihte verilmiş bir yürütmenin durdurulması kararının bulunmadığı, bölge idare mahkemesinin kararına aykırı karar verildiği” iddiasıyla itiraz etmişti. Belediyenin istinaf başvurusu İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4.İdare Dava Dairesi tarafından karara bağlandı.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİNİN ‘KAÇAK’ YAPILARI

Kararda, halihazırda plansız durumda olan taşınmazlar için verilmiş olan yapı ruhsatlarında hukuka uyarlık bulunmadığından, mahkemece ruhsatların iptali yönünde verilen kararda isabetsizlik görülmediği kaydedildi. İstanbul 12. İdare Mahkemesi'nin 27 Ekim tarihli kararına karşı yapılan istinaf başvurusunun reddine kesin olarak oybirliği ile 6 Eylül 2021'de karar verildi. Verilen kararın ardından Başakşehir Belediyesi’nin bölgede inşasına izin verdiği yapılar  ‘kaçak’ durumuna düştü.

“BELEDİYE BİR AN ÖNCE MAHKEME KARARINA UYSUN”

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Abdülhadi Akmugan, CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde belediye meclis üyeleriyle imza altına alarak açtıkları davanın 6 yıl sonra olsa da halktan yana sonuçlanmasına çok sevindiklerini belirterek “İmar planları ve inşaat ruhsatları iki kez mahkeme kararıyla iptal edildi. Artık Başakşehir Belediyesi’nin mahkeme kararına uymasını ve bir an önce ‘kaçak’ yapılarla ilgili gerekli düzenlemeleri yaparak göleti eski haline getirmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullanan Akmugan, “Görevimiz henüz bitmedi ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.  İSA KARAARSLAN 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183