Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Başakşehir'de Eğitim Mi Yoksa Gökdelen Mi?

PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

Bu tür bağışların şartlı olduğunu herkes bilir. Buradaki okulun yeri de okul şartıyla bağışlanmış, üstelik başka bir hayırsever tarafından da okul yapılmıştı. Ziyağökalp Mahallesi'nin en merkezi yerinde bulunan ve 40 yıldır bölgedeki çocuklara eğitim hizmeti sunan bu okul, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı ve aynı adı taşıyan bir okul tabelası başka bir binaya takıldı.

AMAÇ BAĞIŞIN İPTALİNİ SAĞLAMAK MI?

Şimdi buraya okul yapmamak, arazinin bağışçının mirasçılarına geri gitmesi ve ardından buraya gökdelen mi dikilmesi planlanıyor? Mahallenin ortasında kalan bu alana aynı adı veya başka bir hayırseverin okul yapması neden sağlanmıyor? Başakşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul İl Müdürlüğü neden sessizler?

MAHALLE HALKI ÇARESİZ

Zaten imar sorunu yaşayan ve kendi mülklerinde işgalci konumuna sokulan mahalle halkı, bir de çocuğunu yeni isimlendirilen okula götürmek için ya erken saatte yollara düşüyor ya da ekmeğinden kesip çocuğunu servisle gönderiyor. Oysa bu okul yeniden hayata geçirilirse hiç kimsenin okul sorunu da, servis sorunu da kalmayacak. Halk isyanda ve okulunu geri istiyor. Söz ve yetki önce Milli Eğitim, sonrasında ise Başakşehir Belediyesi'nde.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183