Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı

Bu haber kez okundu.

Bakırköylüler çözüm istiyor

“İKİ KEZ REDDEDİLMİŞTİ”

Bakırköy Kentsel Dayanışma Platformu’nun yayımladığı basın bildirisinde Bakırköy, 1/5000 Ölçekli Demiryolu Kuzeyi ve Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı’nın Haziran ayında İBB Meclisi’nden, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilerek, komisyonda görüşülmeye devam ettiği, bilgisini aldıklarını belirtildi.Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği gibi, söz konusu plan bölgesi için meri imar planı üzerine +1 kat imar artışı öngören plan notu teklifi, 7 Kasım 2019 tarihinde Bakırköy Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçmesine rağmen, 1/5000 ölçekli nazım imar planının revize edilmesi gerektiği ifade edilerek, 13 Şubat 2020 tarihinde İBB Meclisi tarafından iki kez reddedilmişti. Bakırköy, 1/5000 Ölçekli Demiryolu Kuzeyi ve Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı’nın Haziran ayında İBB Meclisi’nden, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilerek, komisyonda görüşülmeye devam ediyor.”

“DEPREM RİSKİ VE EKONOMİK İMKÂNSIZLIKLAR SEBEBİYLE KULLANMASININ TAM ZAMANI”

Bildiride, imar planının halk toplantıları ve anketler sayesinde revize edildiğini belirtilirken, “Şu an ilgili nazım imar planı, katılımcı plancılık çerçevesinde organize edilen halk toplantıları ve anketler sayesinde, bizlerin de talep, görüş ve önerileri alınarak revize edildi. Yetki alanı kapsamında; arazi parçalarının kullanım biçimleri, ulaşım sistemleri, nüfus yoğunluğu ile kentsel ve sosyal teknik altyapı alanları çalışıldı. Çalışma kapsamında, 01.04.2003 onaylı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değerlerine göre, 143bin kişi olarak planlanan nüfus yoğunluğunun, 08.03.2004 onaylı 1/1000 ölçekli uygulama imar planına 103 bin kişi olarak yansıtıldığı ve güncel nüfusun 109bin kişi olduğu tespit edildi. Bu doğrultuda, ilgili plan bölgesinin yaklaşık yüzde 24’lük bir nüfusu daha taşıyabileceği netleşirken, meri imar planı üzerine +1 kat imar artışının getireceği ek nüfusun yaklaşık yüzde 20 olduğu düşünüldüğünde, yapı stokunun yenilenmesi için bölgesel planlama çerçevesinde önerilen modellerin teknik altyapısı ispatlanmış oldu. Sonuç olarak, Bakırköy’ün, Demiryolu Kuzeyi ve Güneyi için daha önce kullanmadığı bir hakkı, bugün deprem riski ve ekonomik imkânsızlıklar sebebiyle kullanmasının tam zamanı.”ifadelerine yer verdi.

“BAKIRKÖY’DE BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK YARATIR”

Kendilerine bu hakkın verilmesini belirten platform temsilcileri, “Bu noktada, Bakırköy özelinde teknik altyapısı ispatlanan bir çözümün, İstanbul genelinde teknik olarak mümkün olmaması, ilçemiz önünde bir engel teşkil etmemeli. Çünkü her ilçenin kentsel dönüşüm sorunu bir olmadığı gibi çözümü de bir olamaz ve daha önce kullanılmayan bir hakkın bu sebeple verilmemesi, Bakırköy açısından büyük bir adaletsizlik yaratır.” dedi.

“ÇOK SAYIDA İNSANIN HAYATI TEHLİKE ALTINDA”

Depremde çok sayıda Bakırköylünün hayatının tehlike altında olduğuna değinilirken, “1999 Depremlerinden bu yana kaybedilen 22 yıl itibarıyla, beklenen Büyük İstanbul Depremi’nin artık çok yaklaştığı ve çok sayıda insan hayatının tehlike altında olduğu dikkate alındığında, plan sürecinin daha fazla uzamadan, en kısa sürede tamamlanarak uygulamaya geçmesi tüm yetkililerin öncelikli sorumluluğudur.” ifadelerine yer verildi.

“SİYASİ PARTİLERİN VERDİĞİ SÖZLERİN TAKİPÇİSİ”

Son olarak siyasi partilere çağrıda bulunan platform temsilcileri, “Bu anlamda, İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile siyasi parti gruplarından süreci hızlandırarak, plana onay vermelerini talep ediyor ve parti grupları ile görüşmeye devam ediyoruz. İBB, CHP ve İYİ Parti gruplarının tam desteğini aldık. AK Parti ve MHP gruplarından, İlçe Başkanlıkları ve Meclis Üyeleri aracılığıyla randevu beklerken verilen sözlerin takipçisi olduğumuzu ilan ediyoruz.”ifadelerini kullandılar.SÜLEYMAN ÇAY / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183