Öne Çıkanlar kent yaşam gazetesi Mehmet Deniz Stuttgart Ares vedat bilgin Engelliler 5 Yıldızlı Tatil Yaptı

Bu haber kez okundu.

Bakırköy’de yıkım isyanı

 Bakırköy Belediyesi'nin Encümen kararı ile yıkım kararı aldığı Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri’nin gecenin geç saatlerinde yıkılması Bakırköylüler tarafından tepkiyle karşılandı.


BAKIRKÖY- Bakırköy Belediyesi'nin Encümen kararı ile yıkım kararı aldığı Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri’nin gecenin geç saatlerinde yıkılması Bakırköylüler tarafından tepkiyle karşılandı. Saat 03:00’da yıkımına başlanan tesisin düğün salonu, lokanta gibi ek binalarının yıkılacağını düşünen vatandaşlar, tesis yetkililerinin hukuki hakkını kullanmasına fırsat verilmeden, ek binaların yanı sıra kulüp binasının da içerisinde eşyalarıyla birlikte yıkılmasına isyan etti.

‘BELEDİYENİN KONTROLÜNDE YAPILMIŞTI’

1989 yılında dönemin Belediye Başkanı olan ve hala vakfın başkanlığını yapan Naci Ekşi tarafından kurulan tesisler hakkında konuşan vakıf başkanı Ekşi, “Emlak Bank’ın spor tesisi alanı olarak Bakırköy Belediyesi’ne devrettiği arazi yap-işlet-devret modeline göre işletildi ve yapılan tüm ek binaların inşaatı belediyenin gözetimi ve denetiminde yapıldı. Kaçak dedikleri yapılar belediyenin kontrolünde yapıldı. Ruhsat vermesi gereken de belediyedir” dedi.


‘O SAATTE KAPIYA ANCA HIRSIZ GELİR’

Cuma akşamı saat 16.30'da Belediyenin yıkım kararı aldığını ve tebliğ kararının hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle hukuki haklarının ellerinden alındığını söyleyen Ekşi, “Bu yıkım hukuka aykırıdır ve Başkan Kerimoğlu görevini kötüye kullanmıştır. Kulüp içindeki eşyalarımızı toplamak için dahi zaman verilmedi, içindeki eşyalarla birlikte yıkıldı. CHP Genel Merkez yetkililerinden hiç bir cevap alamadık. Gecenin o saatinde kapıya ancak hırsız gelir. Bülent Kerimoğlu burayı kaçak inşaat diye gerekçe göstererek yıkıyor. Burası kaçak inşaat değil, belediyenin izni, onayı ve kontrolü ile fen işleri ve imar müdürlüğü onayıyla yapılmış belediye mülkü olan bir tesistir” sözlerini kullandı.

‘OLAN CHP’YE OLDU’

Bakırköy Belediyesinin yaptığını "eşkıyalık" olarak değerlendiren Naci Ekşi, "Hepimiz büyük bir acı içerisindeyiz. Cuma akşamı tebligat yapıp pazar günü yıkmak ancak gece faaliyet gösteren insanların eseri olabilir. Bunu hırsızlık ve eşkıyalık olarak nitelendiriyoruz. Olan CHP'ye olmuştur” derken Bakırköy Spor Vakfı üyeleri de yaşananlardan dolayı üzüntülerini dile getirirken, yıkıma engel oldukları için tehdit edildiklerini öne sürdü. Tesislerin işletmeciliğini yapan Şeref Baran’dakendisinden yüksek miktarda avanta para talep edildiğini ve bundan dolayı yıkıma gidildiğini iddia etti. Daha önce tesislerle ilgili olarak verilen boşaltma ve mühürleme kararlarının mahkemeden döndüğünü aktaran Ekşi, "Yandaşlarına verdiği botanik park, şu an oturduğu makam katı kaçaktır." ifadelerini kullandı. Çevrede toplanan vatandaşlar ise adalet sloganları attı.


‘GÜNLERCE ADALET İÇİN YÜRÜYEN İNSANLARIZ’

Naci Ekşi’nin açıklamalarının ardından alana gelen belediye ekipleri ve dozerler, tesisin kalan kısımlarını da yıkmak için geldiklerini belirterek, vatandaşların can güvenliği için alandan ayrılmalarını istedi. Belediye ekipleri ve vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken, tesiste çalışan işçilerde, “Bu nasıl bir adalet anlayışı. Biz günlerce adalet için yürüyen insanlarız ama şimdi kendimiz adalet arıyoruz. İşimizden, ekmeğimizden olduk” diyerek teki gösterdi.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Bakırköy Spor Kulübü önünde bekleyen vatandaşları ve yöneticileri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulunan Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toroman, İbrahim Keleş ve Fatma Elmas Gültorun’da, çocuklarının bu tesisten faydalandığını ifade ederek, uygulama biçiminin yanlış olduğunu belirttiler. Belediye Başkanı’nın yıkılan arazi üzerine nasıl bir proje geliştirdiğini ve neden vatandaşlarla paylaşmadığını soracaklarını söylediler. Tesis önünde bekleyişler devam ederken, belediye zabıta ve fen işlerinden gelen ekibin yıkıma devam etmesine izin vermeyen vakıf yöneticileri ve vatandaşlar, mahkemeden gelen yürütmeyi durdurma kararıyla sakinleşti.

KERİMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Yıkımın ardından yazılı bir açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ise yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesince de inşaat ruhsat onayı bulunmayan yapılar kaçaktır. Daha önce mahkeme kararları ile mühürlemesi yapılan işletmeler mühür fekki yapılarak tüm uyarılarımıza rağmen belediyemiz çalışanı kamu görevlileri de darp edilerek yasal olmayan faaliyetlerine devam etmiştir. Göreve geldiğimiz ilk günden beri konunun yasallaşması için gerekli tüm adımlar tarafımızdan atılmış fakat ilgililerin hukuk tanımaz tavırları nedeniyle yasal süreç yeni tamamlanmıştır. Belediyemiz tarafından hukuka uygun olarak alınmış olan yıkım ve tahliye kararlarına karşı olarak yürütülen mesnetsiz yalan, iftira ve karalama kampanyasına karşı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulmuştur” ifadelerini kullandı.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183