Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

Alagöz: Çalışmalarımızın yüzü suyu hürmetine Türkiye aşıya kavuşabildi

Sinovac aşısının Türkiye’deki yasal temsilcisi Keymen İlaç AŞ’nin de bünyesinde bulunduğu Alagöz Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Alagöz Holding Iğdırspor Başkanı Cantürk Alagöz Yaşam gazetemiz İmtiyaz Sahibi Celal Karaali’nin sorularını yanıtladı.

İşte 2013 yılından bu yana Sinovac’ın Türkiye distribütörlüğünü yapan ve Sinovac’ın başlattığı aşı çalışmasıyla klinik çalışmaları üstelenen Alagöz’le yapılan söyleşiden öce çıkanlar.

                                                                                                                                           

Sinovac aşısının Türkiye’ye getirilme hikayesini anlatır mısınız?

Ben Sinovac’ın 2013 yılından beri distribütörüyüm. Covid-19 ile birlikte biliyorsunuz Sinovac aşı çalışması başlattı. Biz de bu klinik çalışmaları Keymen İlaç olarak üstlendik. Yaklaşık 5-6 aylık bir süreç. Dünyada da bu işi üstlenen ender özel firmalardan biriyiz, hatta tek de diyebilirim. Bütün dünyada ülkeler devletler desteklerken bunu ben kendi imkanlarımla yaptım. Sinovac için de büyük hizmetti bu.

Yolsuzluk iddialarının hedefindeki Keymen İlaç: 1 milyon doz aşı  yatırımlarımıza karşılık alındı | Euronews

“ÇALIŞMALARIMIZIN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE TÜRKİYE AŞIYA KAVUŞABİLDİ”

Bu klinik çalışmaların yüzü suyu hürmetine Türkiye aşıya kısa sürede kavuşabildi. Geçen sene Aralık ayında Dünyada kimse aşıya ulaşamıyordu. Sinovac’ın da aşı verdiği üç tane ülke vardı; Brezilya, Endonezya ve Türkiye. Çünkü bunların üçü de klinik çalışmalarda bulundu. Yoksa biz Türkiye olarak Aralık ayından hemen hemen Nisan ayına kadar aşıya ulaşamayacaktık .

Sporla ilgili güzel çalışmalarınız oldu, Iğdırspor’a çok büyük yatırımlar yaptınız.  Bu kapsamda neler söyleyeceksiniz?

Iğdırspor’daki hedefimiz futbol takımı değil. Iğdır’ın gençlerini spora kanalize edebilmenin temel yolunun bu olduğunu düşünüyorum. Bu niyetle bu işe girdim . Ama hepimiz biliyoruz ki futbol daha popüler bir spor dalı. İyi de bir takım yarattık. Iğdır’da imkanlar gerçekten kısıtlı. Futbol sahası, dinlenme tesisi, antrenman sahaları yok. Yani Iğdır’da spor adına yok oğlu yok. Olanlar da yetersiz zaten. 3. Lig’e çıktıktan sonra bunlar göze çarpmaya başladı.

BATUHAN KARADENİZ’İ ALMASAK KİM NİYE IĞDIR’I GÜNDEME GETİRSİN?”

Şu anda Türkiye’nin konuştuğu bir takım kurduk. İyi oyuncular aldık. Biraz da bilinçli alındı bu oyuncular. Çünkü Iğdır’ın reklamının yapılması lazım. Normal bir takım kursaydık hiç kimse Iğdır’ı konuşmayacaktı. Şimdi Batuhan Karadeniz’i almasak kim niye Iğdır’ı gündeme getirsin? Bugüne kadar yapabildiklerimiz bu kadar bundan sonra daha fazlasını birlikte yapabiliriz.

Batuhan Karadeniz'le kadrosunu güçlendiren Iğdırspor şampiyonluk hedefliyor  - 3. Lig Haberleri - Futbol

Ne kadar harcadınız?

30 milyonun üzerinde bir rakam harcamışızdır şu ana kadar. İhtiyaç oldukça harcayacağız.

SÜPER LİG’E KADAR GİDECEĞİZ”

Iğdırspor’daki hedefleriniz nelerdir?

Niyetimiz tabi süper lig. Takımın çok gündemde olması ve başarı gelmesi lazım. İnşallah Iğdır halkının desteğiyle Süper Lig’e kadar gideceğiz. Bunun yanında tesisleri yapıyoruz. Iğdır’ın sahasını biz Alagöz Holding katkısıyla yapıyoruz. Futbolcuların kalacağı 5 yıldızlı tesisler yapılıyor, otel gibi. Bunların hepsini biz kendi imkanlarımızla yapıyoruz.

Iğdır’da futbola ilgi nasıl?

Ciddi bir ilgi var. Başarıyla birlikte bu ilgi daha da artacak. Iğdır’da futbola karşı zaten ilgi vardı şimdi biraz daha arttığını görüyorum.

“SÜREKLİ DEVLETTEN BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL”

Iğdır halkına bir çağrınız olacak mı?

Futbol konusundan ziyade ülke içinde birçok yatırımlar oluyor. Devlet veya şahıslar yapıyor. Sürekli devletten beklemek de doğru değil bence. Iğdır’da iş yapan Iğdırlı veya değil Iğdır’dan ticaretle para kazanan insanların bu yatırımların bir kısmını Iğdır’a yapmasını çok istiyorum. Şehir dışında olan Iğdırlı iş insanlarımızın karınca kararınca Iğdır’a ne yapabilirler onu yapmalarını çok isterim. Futbol anlamında da Iğdır’da taraftardan destek bekliyoruz.

Sporun dışında Iğdır’a yaptığınız yatırımlardan biraz bahseder misiniz?

TÜRKİYE'DE PARMAKLA GÖSTERİLECEK BİR OKUL YAPIYORUZ

Alagöz Holding olarak Iğdır’a şu anda 24 derslikli bir okul yapıyoruz ve Türkiye’nin örnek okulu olacak. Şunun sözünü veriyorum; Türkiye’de parmakla gösterilecek bir okul olacak. Hemen yanına kapalı spor salonu yapıyoruz yine tamamen öğrenciler için. Niyetimiz eğitim öğretim yılına bunu yetişmesi. Onun haricinde Iğdır’da iş ve istihdam yaratan farklı yatırımlarımız var. CELAL KARAALİ / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183