Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Akşener: Bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e

Akşener, Mansur Yavaş ile birlikte Afyonkarahisar’da kendilerini karşılayan kalabalıkta vatandaşlara seslendi.

‘’BEN MİLLETİMDEN KORKACAKSAM BATSIN BU DÜNYA’’

Konuşmasına başlamadan önce miting alanında emniyet güçlerini çektiği barikatların açılmasını isteyen Akşener; ‘’Kardeşlerimizin önündeki bariyeri açar mısınız? Lütfen açar mısınız? Ben milletimden korkacaksam batsın bu dünya.’’ diyerek konuşmasına başladı.

‘’MİLLET İRADESİNE DARBE DEMEK KADAR AYIP, AHLAKSIZ BİR SÖZ OLAMAZ.’’

Savaşa değil seçime gidildiğinin altını çizen Akşener, Soylu’nun seçimlerle ilgili Millet İttifakı’nın kazanmasını darbe olarak ele almasına ilişkin; ‘’Bu o kadar ayıp bir şey ki. Millet iradesine darbe demek kadar ayıp, ahlaksız bir söz olamaz. bu millet ister, birilerini seçer: muhterem 21 yıl bu millet seni seçti. Biz de milletimizin kararına uyduk.’’ dedi.

‘’YETKİYE DOĞMADINIZ, GÜCE DOYMADINIZ, HIRSIZLIĞA DOYMADINIZ, HAKSIZLIĞA DOYMADINIZ. ONUN İÇİN DE MİLLETİN İRADESİNDEN KAÇIYORSUNUZ’’

Son seçimlerde millet iradesinin Ak Parti’yi iktidar, kendilerini de muhalefet olmakla görevlendirdiğini vurgulayan Akşener; ‘’Ama doymadınız, yetkiye doğmadınız, güce doymadınız, hırsızlığa doymadınız, haksızlığa doymadınız. Onun için de milletin iradesinden kaçıyorsunuz.’’ diye konuştu.

‘’DAVULLA ZURNAYLA GÖNDERİLEN YARDIM YAPMAK YERİNE DEVLETİN SOSYAL DEVLET OLMA GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ’’

2019 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş’a yönelik iftiraların boş çıktığını belirten Akşener, Mansur Yavaş’ın Ankara’da 4 yıl boyunca yaptığı hizmetlere vurgu yaparak; ‘’Tam tersine vatan evlatları işe girdi. Tertemiz haksızlığa uğramış çocuklar işe girdi, evine ekmek götürür oldu. Tam tersine davulla zurnayla gönderilen yardım yapmak yerine devletin sosyal devlet olma görevini yerine getirdi.’’ dedi.

’’EĞER BEN PKK’LIYSAM DERHÂL BENİ TUTUKLAYIN ŞEREFSİZLER. DERHÂL TUTUKLAYIN NE İŞE YARIYORSUNUZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti mensupları tarafından Millet İttifakı’na yönelik iddialara ilişkin Akşener, Türkiye’de en uzun sınır dışı harekâtlarda, pkk ile olan mücadelelerde imzası bulunan İç İşleri Bakanı olduğunu söyleyerek iktidar mensuplarını şu sözlerle eleştirdi:

‘’Eğer ben pkk’lıysam benim dokunulmazlığım yok. Ben pkklıy’sam derhâl beni tutuklayın şerefsizler. Derhâl tutuklayın ne işe yarıyorsunuz? Bir pkk’lıya, bir teröriste, bir haine nasıl tahammül ediyorsunuz? Tutuklayın beni. Eğer bu böyle doğruysa. Ya da iftira etmeyin, iftira. Pkk kanlı bir terör örgütüdür. Onunla mücadele etmek herkesin boynunun borcudur. Etmeyen haindir. Pkk’yla barışmaya çalışan hain oğlu haindir.’’

‘’SAĞ ELİNİZDE HİZBULLAH VAR SİZİN. GAFFAR OKKAN’IN KATİLLERİYLE BERABERSİNİZ. KİME LAF EDİYORSUNUZ?’’

Miting alanında vatandaşlar tarafından açılan; Sinan Ateş, Muhsin Yazıcıoğlu ve Gaffar Okkan pankartlarına ilişkin Akşener, İç İşleri Bakanlığı döneminde Gaffar Okkan ile çalıştığını belirterek; ‘’Bugün Gaffar Okkan dendiği zaman Diyarbakır’da meydanlar alkıştan inliyor. O derece sevilen bir kişi. Şimdi bana laf eden çakallar; sağ elinizde Hizbullah var sizin. Gaffar Okkan’ın katilleriyle berabersiniz. Kime laf ediyorsunuz?’’ diye konuştu.

‘’EY RECEP BEY, BU ÜLKENİN TEK ADAMISIN SEN! NASIL OLUYOR DA NE KATİLİ BULABİLDİN NE AZMETTİRİCİSİNİ BULDUN?’’

Sinan Ateş’e ilişkin konuşan Akşener; ‘’Başkentin orta yerinde genç bir kadın dul kaldı. İki küçük kız çocuğu babasız kaldı. Azmettiriciler belli, katiller belli. Ey Recep Bey. Bu ülkenin tek adamısın sen tek adamısın. Nasıl oluyor da ne katili bulabildin ne azmettiricisini buldun. Dayan oğlum iki hafta kaldı. İşte burada bulunan bu kişi var ya azmettiricisini de katilini de yakalatacak ensesinden. Hesap sorulacak hesap!’’ diye konuştu.

‘’MUHSİN BAŞKANIN KATLİNİN PEŞİNDEN GİDİLİP ONLARIN DA HESABI SORULACAK’’

Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatına ilişkin Akşener; ‘’Muhsin başkanın katlinin sonrasında asla ve kata kim ne yaptı bilinemedi, bulunamadı. Onun da kulak üstü yatıldı. Onların da peşinden gidilip onların da hesabı sorulacaktır.

‘’ONCA PROBLEM ARASINDA HANGİ AKIL ERKEKLE ERKEĞİN EVLİLİĞİNİN SERBEST KALACAĞINI DÜŞÜNÜR?’’

Süleyman Soylu’nun erkek erkeğe evlilik söylemlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Bugün konuşulanlara baktığımız zaman bir kafayı yemiş grup tarafından yönetildiğimiz ortaya çıktı. Ne olur bu arkadaşları bir an evvel emekli edelim. Adam tuhaf evliliklere kafa takmış. Ya onca problem arasında hangi akıl erkekle erkeğin evliliğinin serbest kalacağını düşünür? Daha da ileri gitti bu fantezi. Diyor ki erkeklerle hayvanların evliliğini de serbest bırakacakmışız. Ya böyle bir şey olabilir mi? İnanmış, dindar, imanı olan bir insan bunları akıl edebilir mi?’’ dedi.

‘’NE ARA SEN BİZİ FETÖCÜ YAPTIN DA KENDİN FETÖCÜLÜKTEN KURTULDUN ARKADAŞ’’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın; ‘’14 Mayıs akşamı ya FETÖ sevinecek ya bu milletin temiz evlatları sevinecek.’’ sözlerine ilişkin Akşener; ‘’Ben 8 sene Meclis yönettim. Ben bu arkadaş kadar fetö övgüsünü cıvık cıvık yapan birini görmedim. Yahu arkadaş sen gelirdin böyle anlatırdın. Bazen MHP’den, bazen CHP’den birileri kızar, muhtemelen kızanlardan burada olanlar da var. O sakin görünüşlü, kibar görünüşlü arkadaş döner onlara; haşır haşır bağırır, bir fetö övgüsü…Kitap yazılacak gibi. Ya ne ara sen bizi fetöcü yaptın da kendin fetöcülükten kurtuldun arkadaş?’’ dedi.

‘’İSTİKLAL MARŞI’NI KÂĞITTAN OKUYAMADI AMA BUNA KARŞILIK BİZİ HEPİMİZİ İŞGAL GÜCÜ YAPTI ADAM.’’

Binali Yıldırım’ın; ‘’işgalci güç’’ söylemlerine ilişkin Akşener; ‘’İstiklal Marşı’nı kâğıttan okuyamadı ama buna karşılık bizi hepimizi işgal gücü yaptı adam. Ya ne ara işgal gücü olduk?’’

‘’ASKERÎ OKULLARI FETÖCÜLÜK ÜZERİNDEN KAPAMADILAR. ASKERÎ OKULLARI ASKERİYENİN MİLLÎ ORDU OLMASINI HAZMEDEMEDİKLERİ İÇİN KAPATTILAR.’’

Kalabalıklar arasından bir vatandaşın askerî okulların kapatılmasıyla ilgili sözlerine karşılık Akşener; ‘’Askerî okulları fetöcülük üzerinden kapamadılar kardeşim. Askerî okulları askeriyenin millî ordu olmasını hazmedemedikleri için kapattılar ve sonuçta GATA’yı normal bir hastane hâline getirdiler. Uzmanlık alanları yaralı askerler üzerinde olan doktorlar darmaduman oldu. İlk işimiz hem askerî hastaneleri hem de askerî liseleri açmak olacak.’’ dedi.

‘’5’Lİ ÇETEYİ 5’Lİ ÇETE YAPANLARA DA BAKACAĞIZ.’’

‘’5’li çete’’ konusuna ilişkin konuşan Akşener; ‘’5li çeteyi 5li çete yapanlara da bakacağız. Yani o kâğıtları kim imzaladı? Bu ihaleleri yani bir liraya bitecek ihaleyi 11 liraya veren el kim? Her ikisine birden bakacağız. Yani hırsızlık tek başına yapılmadı ki bu ülkede. Cümbür cemaat cebellezi.’’ diye konuştu.

‘’BİR OY KEMAL’E, BİR OY MERAL’E’’

14 Mayıs seçimlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e. Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Alkışlarla makamına göndereceğiz. Recep Bey’i de nezaketle emekli edeceğiz. Onu da bay bay emekli edeceğiz.’’ diye konuştu.

‘’KÖY OKULLARINA AYNI ZAMANDA BİR VETERİNER, BİR ZİRAAT MÜHENDİSİ, ÖĞRETMEN TAYİNİNİ YAPACAĞIZ’’

14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla gerçekleştirecekleri vaatlerini anlatan Akşener; ‘’Hemen 100 bin öğretmen tayin edeceğiz. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. O köy okullarına aynı zamanda bir veteriner, bir ziraat mühendisi, öğretmen tayinini yapacağız. Tekniker tayin edeceğiz.’’ dedi.

‘’ÇOBANLARIN SSK YA DA BAĞ-KUR PARALARINI BİZ ÖDEYECEĞİZ’’

Afyon’da tarımın ve hayvancılığın bitmek üzere olduğunun altını çizen ve köylerin yaş ortalamasının 50 olduğunu belirten Akşener; ‘’Daha genç arkadaşlarımızın karı koca köyde eğer yaşamak isteyip tarım yapmak istiyorlarsa onların SSK ya da Bağ-Kur paralarını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Çobanların SSK ya da Bağ-Kur paralarını biz ödeyeceğiz.’’ diye konuştu.

‘’KENDİLERİNİ SİZİN GÖZÜNÜZDE SAKLAYABİLMEK İÇİN DİN ÜZERİNDEN, İMAN ÜZERİNDEN, TERÖR ÜZERİNDEN SAKLAMAYA ÇALIŞAN BU YALANCI TAYFAYI DUYMAYACAĞIZ.’’

‘’Kendilerini sizin gözünüzde saklayabilmek için din üzerinden, iman üzerinden, terör üzerinden saklamaya çalışan bu yalancı tayfayı bir kere duymayacağız.’’ diyerek konuşmasına devam eden Akşener, tarıma ve sanayiye yönelik vaatlerini şu sözlerle anlattı:

‘’Havza usulü ekim dikim yaptıracağız. Alım garantisi vereceğiz. Fiyat garantisi vereceğiz ve çiftçiyi köylüyü kesinlikle zarara uğratmayacağız. Sanayi tesisleri açacağız gençlerin işsizliğini öncelikle engelleyeceğiz.’’

‘’16 MİLYAR LİRAYLA AFYON’DA, TÜRKİYE’DE NELER YAPILIRDI?’’

Ankapark’a harcanan 16 milyar liranın gençlere harcanabileceğinin altını çizen Akşener; ‘’Gençler bu jeliboncu arkadaş niye bu kadar düşkün dinozorlara? Her yer dinozor. Bu 16 milyar lirayla Afyon’da, Türkiye’de neler yapılırdı? Bir hesap edin. Afyon’da kaç fabrika açılırdı? Türkiye’deki bütün gençlerin KYK borçları ödenmiş olurdu. Onlar bedava hâle dönerdi. Başka ne yapacağız? 18-26 yaş grubu arasındaki bütün gençlere iş buluncaya kadar 2.500 lira maaş vereceğiz, para vereceğiz koşulsuz şartsız, buna evde yaşayan kadınlarımız dâhildir.’’ diye konuştu.

‘’EMEKÇİLERE VE EMEKLİLERE TEMMUZ AYINDA EN AZ %50 ZAM YAPACAĞIZ.’’

Ocak ayında memur, emekli ve işçi maaşlarına zam önerisinin yapılmadığının altını çizen Akşener, gelmeden önce Bilge Yılmaz ile görüştüğünü söyleyerek; ‘’Emekçilere ve emeklilere Temmuz ayında en az %50 zam yapacağız. Türkiye’nin parası var. Yeter ki çalınmasın, yeter ki hırsızlık yapılmasın, israf yapılmasın.’’ diye konuştu.

‘’KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ HEMEN HESAPLARINIZDA 15 BİN LİRA BULACAKSINIZ’’

Yaklaşan Kurban Bayramı’nı işaret eden Akşener, seçimi kazanmalarıyla birlikte emeklilerin hesabına 15 bin lira ikramiye yatıracaklarını söyleyerek; ‘’Emekli maaşı alan arkadaşlar biz seçimi kazanmış olduğumuz andan itibaren ilk ayda gideceksiniz Kurban Bayramı öncesi hemen hesaplarınızda 15 bin lira bulacaksınız.’’ diye konuştu.

‘’KAHROLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN HÜRRİYET’’

Millet İttifakı olarak kapatılan fabrikaları da yeniden açacaklarının ltını çizen Akşener, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

‘’Bir şey değişecek, her şey değişecek. Hep beraber kadınıyla, erkeğiyle tarih yazacağız. Az kaldı. Sizden bir şey istiyorum tekrar; bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e. Son olarak; kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183