Öne Çıkanlar gelecek temsil Ekrem İmamoğlu başakşehir şamlar tabiat parkı yaşam mücadelesi

Bu haber kez okundu.

AKKUŞ: Iğdır dışında 1 milyon Iğdır’lı var

 İstanbul Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen Kars Ardahan Iğdır Yöresel Ürünler ve Kültür Festivali için İstanbul’a gelen Iğdır Belediye eş Başkanı Yaşar Akkuş, meclis üyeleri Abdulkadir Özsular ve İbrahim Batur ile birlikte Küçükçekmece’de bulunan Sefaköy Iğdırlılar Dayanışma Ve Kültür Derneğini ziyaret etti. Dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Akkuş, Iğdır’ın sorunlarını anlattı.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÇÖZÜMÜ DOĞAL GAZ DEĞİL

Iğdır’ın yaşadığı ciddi çevre kirliliği ile Türkiye gündeminde olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Akkuş, ‘’ Bunun nedeni de şehrin ortasından geçen çevre yolu olduğunu söyledi. Günümüzde İlçelerin bile çevre yolu var. Ama maalesef Iğdır’ın çevre yolu tam şehrin ortasından geçiyor. Kimse doğalgaza bağlamasın. Bu şartlarda Doğalgaz gelse de ( adım adım geliyor)kirlilikten kurtulamayacağız’’ diye konuştu.

YENİ MEYDAN BİTERSE IĞDIR’A DEĞER KATACAK

Iğdır’ın şehir meydanında başlatılan yenileme çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Akkuş: Haydar Aliyev ismiyle bildiğimiz parkta geniş çaplı bir yenileme ve şehir meydanı çalışması başlattık. Devamında ise Parkın ismi Haydar Aliyev parkı olduğu için buranın yeniden yapımını Azerbaycan hükümeti yapacak. Uluslararası ilişkiler gereği Iğdır Meydan’ının Azerbaycan hükümeti tarafından yapılabilmesi için Belediye olarak meydanın Valiliğe 2 yıl süre ile yapım ve kullanım hakkı verdiklerini açıklayan Akkuş, ‘’Orada yıllardır esnaflık yapan 5 kişi vardı. Onlarda sonuçta bizim insanımız. Gittik, konuştuk, rica ettik ve oranın tahliyesini sağladık. Biz Belediye binasını boşaltalım, valilikte emniyet binasını oradan alsın. Eğer Azerbaycan hükümeti de yapabilirse yer altı çarşısını kamulaştırsın. Çarşıyı ve belediyenin altını komple otopark yapsın, üzeri ise yeşil alanı dolu bir meydan olsun. Valimiz Enver Ünlü’de görev süresinde Iğdır’a böyle bir eser katmanın çabasında” dedi




KANALİZASYON SORUNU 24 AYDA ÇÖZÜLECEK

Iğdır’ın 1 milyona yakın göç verdiğini belirten Belediye Başkanı Akkuş, ‘’Iğdır kütüğünde olup, Iğdır’da yaşamayan insan sayısından bahsediyorum. Bunların Iğdır’da yaşadığını düşünün. Yeni bir şehir inşaat etmeliyiz ama bunu yapmadan önce şu zihneyetin olması lazım. Şu mahalle bu mahalle demeden çalışılmalı ve şehrin tamamının şehirleşmiş olması gerekiyor. Ondan sonra yeni yapılaşma alanları açabiliriz. Mevcut ekonomi ile şehirde ki planı bitirebilmemiz için 25 yıla ihtiyacımız var. Hava sirkülasyonu ve alt yapının düzgün işlemesi için yapılaşmanın Ağrı Dağı yönüne doğru gitmesi şart. Lakin ilk önce şehrin içindeki sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. İnsanların daha yolu, suyu ve kanalizasyonu yok. Şunu diyemezsin sana su veremiyorum ama öteki taraftan yeni bir şehirleşme yapıyorum. Ve başlattığımız bu ile 24 ayda altyapı sorununu çözeceğiz.’’ dedi

HÜKÜMETİN İSTANBUL İÇİN PARASI VAR AMA IĞDIR’A YOK

Iğdır Milletvekilimiz Yaşar Karadağ ile bir araya gelerek, ona da şunları anlattım diyen Akkuş, ‘’İstanbul’da arıtma tesisi projesi için 1 buçuk milyar dolar harcanacağı konuşuluyor, bizim çevre yolumuz ise 350 milyon. Bakın biz çevre yolunu yaptıramıyorken, hükümet 1.5 milyar doları arıtma tesisine yatırmayı planlıyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından projesi yapılmış, sadece ihaleye çıkması gereken bir çevre yolu projemiz mevcut. Ama biz bunun için bütçe çıkaramıyor ya da bulamıyoruz. Bunun için Belediye, STK, vekil ve halk olarak birlikte haraket etmek zorundayız’’ dedi.

SİYASİ GÜÇ OLAMIYORUZ

Iğdır’da yaşayan ayrımcı zihneyete karşı büyük bir hedeflerinin olduğunu belirten Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, ‘’ Seçim zamanı söylediğim gibi ben asla burada yaşayan halkların isimlerini telaffuz etmiyorum, etmedim de. Şu kesim, bu kesim demedik. Iğdır’da yaşayanlar ve Iğdır halkı dedik. Böyle de devam ediyoruz. Hedefimiz bir sonraki seçimde öyle bir hale getireceğiz ki, insanlar artık Kürt ve Azeri kelimesini kullanmaktan imtina edecek. Ne yazık ki bizim genel anlamda siyasetçilerimiz şu kurum müdürü Kürt’tür, bu kurum müdürü de Azeri olsun kavgasında oluyorlar. Ama örnek veriyorum, kimse de çıkıp demiyor ki Ankara’da bir daire başkanı Iğdırlı olsun. Herhangi bir bakan müsteşarı Iğdırlı olsun. Kimse bununla uğraşmıyor. Siyasi güç olamıyoruz, bunu başarmamız lazım. dedi.

BELEDİYE’NİN AYLIK GELİRİ 400 BİN LİRA

3 ülkeye sınır kapısı olup ta, bunlardan gelir elde etmeyen tek şehir Iğdır’ır diyen Akkuş, ‘’Iğdır olarak bizi ayakta tutan şey, toprağı işleyip, geçimimizi sağlamak ve hayvancılıktı. Bu ikisi de bitti. Sınır kapısından da gelir yok. Tek gelirimiz inşaat sektörü kaldı. Bizde belediye olarak iş adamlarımıza bu konuda destek oluyoruz yeter ki yatırım gelsin. Personel giderlerimiz çıktığı zaman hizmet etmeye kalan paramız aylık 400 bin liradır. Biz buna rağmen Haydar Aliyev Meydanında bulunan değerine paha biçilemeyen belediye binamızdan feragat ediyoruz.

IĞDIRLILARA ÇAĞRIM MEMLEKETLERİNİ UNUTMASINLAR

Bundan sonra Iğdır ile İstanbul arasında köprü olacağının da altını çizen Akkuş, Gurbette ki Iğdırlıların Iğdırı unutmamalarını ve yılda birkaç günde olsa gelmelerini istiyoruz. Bunun içinde zaman zaman İstanbul’a gelerek Iğdır, ilçeleri ve köyleri adına kurulan dernekleride ziyaret ederek hemşehrilerimizle buluşmak ve onları gerek yatırım yapmak için gerek ise ata- baba topraklarını unutmamaları için davet edeceğim”dedi

Tolga ÖZDEMİR - Şaban KARADUMAN / KENT YAŞAM




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183