Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

Abdullah Özdemir: Bağcılar’a denizi getiriyoruz

Bağcılar Belediye Başkanı ve başkan adayı Abdullah Özdemir, 2024-2029 dönemi hayata geçireceği dev projeleri açıklamak amacıyla bir program düzenledi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleşen lansman toplantısına yazılı ve görsel medya temsilcileri katıldı.

Gençler, Özdemir’i coşkuyla karşıladı

Her yaştan ilçe sakini programın yapıldığı salonu doldurdu. Abdullah Özdemir, alana eşi ve çocuklarıyla birlikte geldi. Özdemir ailesi, alan girişinde gençler tarafından coşkuyla karşılandı. Yoğun katılımdan ve gösterilen ilgiden dolayı Özdemir, davetlilere teşekkürlerini iletti. Davetliler, Özdemir için sık sık slogan attı. Programa; AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, AK Parti ve MHP MKYK üyeleri ile partililer katıldı.

22 aylık süreçte yaptıkların anlattı

Özdemir, belediye başkanlığı döneminde gençler için yaptığı E-Spor Merkezi’nden yaşlılar için hizmete sunduğu Vefahane Yaşam Merkezi’ne engelliler için açtığı Engelsiz Yüzme Havuzu’ndan ihtiyaç sahiplerine yönelik Sosyal Market’e kadar yaptığı çok sayıda hizmeti anlattı.

Meclis üyesi adayların tanıtımı yapıldı

Olimpik Spor Salonu’nda yeni meclis üyesi adayları da yerini aldı. Sahneye çıkan adayların tek tek tanıtımı yapıldı. Başkan Özdemir “Birlikte el ele vererek, ilçemizi en iyi noktaya taşıyacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Projelerini 8 ayrı başlık altında topladı

Özdemir daha sonra da yeni dönemde yapacağı plan ve projelerini sinevizyon eşliğinde görsel sunumla anlattı. Özdemir’in 2024-2029 arası hayata geçireceği projeler, Eğitim-Kültür, Tesisler, Gençlik ve Spor, Engelliler, Ulaşım ve Altyapı, Park ve Yeşil Alanlar, Çevre ve Enerji ve Diğer Kurumlar’dan oluşan 8 başlıktan oluşuyor. Toplumun her kesimine hitap eden projelerde her mahalleye sosyal tesis, kültür merkezleri, kütüphaneler ve yeşil alan çalışmaları yer alıyor.

“Sadece Bağcılar değil İstanbul için de çok çalışacağız”

Bir çocuğun bayram sabahına uyandığı günkü gibi çok heyecanlı olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Özdemir, “Çocukluğumuzdan bugüne acı tatlı tüm izlerini sokaklarında bıraktığımız ilçemizin, Başkanı ve adayı olarak karşınızda olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim. Bağcılarımız alt yapısı, ulaşımı, çevresi, eğitim ve spor tesisleri, sosyal faaliyetleri en modern donatılarla yarışırken; anılarımızın, hayallerimizin yaşadığı bu sokaklar aynı doku, aynı kültür, aynı samimiyetle geleceğe yürüyecek. Şimdi durmadan, Bağcılarımızda ulaşmadık hane, sıkılmadık el kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Yalnızca Bağcılarımız için değil, Şehr-i İstanbul’umuzu emin ellere teslim etmek için 31 Mart’a kadar çok çalışacağız” dedi.

Sizi hep birlikte tatile göndereceğiz

Konuşmasının devamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Özdemir, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçerek ulaşım master planının UKM kararlarını aldık. Bir yıldır yazıyoruz. ‘Hadi girişelim’, ‘Hadi buraları yapalım’. Alt yapıya gönderin, üst yapıya gönderin, yol bakıma gönderin derken şu anda da diyorlar ki, ‘Bize seçime kadar dokunmayın.’ Kıymetli Bağcılarlı hemşehrilerim, biz de buradan diyoruz ki, ‘Artık seçimden sonra size dokunmamıza gerek kalmayacak sizi hep beraber, hep birlikte tatile göndereceğiz” dedi.

Bağcılar’a denizi getiriyoruz

Davetlilere bir müjde vereceğini sözlerine ekleyen Özdemir, “Bu dönem Bağcılar’ımıza denizi getiriyoruz. Bağcılarımızı denizle buluşturuyoruz. İnşallah bakanlıklarımızla birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarımızın neticesinde Kilyos bölgesinde yeni bir sahili Bağcılar’ımıza, İstanbul’a kazandırıyoruz. Bağcılar’ımızın tüm fertlerine şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Burada hayata geçireceğimiz sosyal tesislerle Bağcılarlı hemşehrilerimize İnşallah güzel denizi armağan ediyoruz” diye konuştu.

Bağcılarımız çok güzel insanlar yetiştirdi

Gençlere seslenen Özdemir, “Türkiye’de Bağcılar’dan Türkiye birincilerini çıkarmaya hazır mıyız? Bakın daha önce Bağcılar’dan bir Türkiye birincisi çıktı. Feyzullah Kıyıklık başkanımızın evladı Türkiye birincisi olarak derece aldı. Bağcılar’ımız gerçekten çok güzel insanlar yetiştirdi. Şu anda Alper Gezeravcı astronotumuz uzaya çıktı. Kendisini uzaya çıkaran dragon şirketinin mühendisi nereli. Bağcılarlı. Şu anda ülkemizin çığır atlamasına, Kaan’larımızın göklere çıkmasına ve milli teknoloji seferberliğimizin öncülüğünün yapılmasına vesile olan Sanayi ve Teknoloji bakanımız nereli? Kendisi Bağcılarlı, Çınar Mahallemizin evladı. O yüzden söylüyorum. Fırsat tanındığı zaman, yollar açıldığı zaman Bağcıların evlatlarının aşamayacağı hiçbir şey yoktur. Bu anlamda, kuruluşundan bu tarafa gençlerimiz her zaman Bağcılar’da önü açılan fertler oldu” diyerek onlara olan güvenini dile getirdi.

Rekor oy sözü veriyoruz

Cep telefonunu eline alan Özdemir, video kaydı yaparak Murat Kurum’a mesaj göndereceğini belirterek şunları söyledi: söyleyerek “Gelin hep birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Kurum’a güçlü bir mesaj iletelim. İnşallah hep beraber şu sözü verelim. Çok çalışacağız değil mi Bağcılar? 31 Mart’a kadar durmadan çalışmaya söz veriyoruz değil mi Bağcılar? 31 Mart’a kadar kapı kapı dolaşıp İstanbul’a rekor oyla destek olmaya söz veriyorsunuz değil mi Bağcılar? Sayın Başkanım, biz Bağcılar olarak inşallah rekor, İstanbul’da da Murat Kurum diyeceğimizi söz veriyoruz.”

Özdemir, daha sonra 2024-2029 dönemine ilişkin vaatlerini sıraladı. Özdemir’in hayata geçirmeyi planladığı projelerden bazıları ise şöyle;

Birinci önceliğimiz kentsel dönüşüm

-Yeni dönemde de kentsel dönüşümü birinci önceliğimiz olarak koruyacağız. Kentsel dönüşümde süre ve firmaya olan güven problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarımızı hayata geçireceğiz. Bu amaçla, mahallelerimizde Kentsel dönüşüm ofisleri kurarak, binasını dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza hukuki ve teknik destek sağlayacağız. Böylelikle Bağcılarımız nefes alacak ve inşallah Bağcılarımızı depreme karşı daha dirençli bir ilçe haline getireceğiz.

22 mahalleye sosyal tesis

- Göreve geldiğimizde 1 olan sosyal tesis sayımızı tam 5’e çıkarttık. 2024 yılının sonuna kadar bağ kafe ve sosyal tesislerimizin sayısını tam 10’a çıkartıyoruz. Beş yıllık yeni dönemimizde her mahallemize bağ kafe ve sosyal tesisi açacağız. Bağ Kartlılar yüzde 20 indirimli olarak hizmet etmeye devam edeceğiz.

Her mahalleye kreş

-Yeni dönemde ilçemizin her mahallesinde kreşler açmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız.

3 Bilgi Evi 7 Etüt Merkezi

-3 yeni bilgi evi ve 7 Etüt merkezini de hizmete sunacağız.

Çocuk Köyü

-Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hayal güçlerini besleyecek, ‘Bağcılar Çocuk Köyü’ projemizi bu dönem hayata geçireceğiz.

Tarım Okulu

-Çocuk köyümüzde çocuklar toprağa dokunacak, bitkilerin nasıl büyüdüğünü gözlemleyecek ve doğanın döngüsünü ilk elden deneyimleyecekler.

Kadın İş Geliştirme Merkezi kuracağız

-Yeni dönemde iş sahibi olmak isteyen kadın girişimcilerimize yönelik; Kadın iş geliştirme merkezi kuracağız.

Lise son sınıf öğrencilerine 20 bin TL destek 

-İlçemizde üniversite kazanan her gencimize tek seferlik 10.000 TL başarı ödülü vereceğiz.

-Lise son sınıf öğrencilerimize tek seferlik 20.000 lira değerindeki online dershane desteğiyle üniversiteye hazırlık çalışmalarını rahatlatıyoruz.

CUBE Bağcılar

-CUBE Bağcılar projemiz ile Bağcıları girişimcilerin merkezi haline getiriyoruz.

Akıllı Saat Uygulaması

-Akıllı saat uygulamasıyla evlerinde yalnız yaşayan büyüklerimizin sağlığını anlık olarak takip edecek, acil durumlarda anında destek olacağız.

Alzheimer Gündüz Yaşam Evi

-Alzheimer Gündüz Yaşam Evi’ni hayata geçirerek, büyüklerimizi emanetimiz bileceğiz.

3 Millet Bahçesi, 34 Mahalle Bahçesi

-Yeşili Bağcıların vazgeçilmez rengi yapıyoruz. 65.000 m2 toplam alanıyla 15 Temmuz, Göztepe ve Molla Gürani ismiyle 3 yeni millet bahçemizi bu dönem halkımızın hizmetine sunacağız.

-Seçkin mimarlar tarafından hazırlanmış olan 150.000 m2 alana sahip 17’si tematik park olmak üzere 34 Bağcılar bahçesini, Bağcılar’ımıza armağan edeceğiz.

Ulaşım Master Planı

-Ulaşım Master Planı’nı uygulamaya başlıyoruz. Temel amacımız, yeni eklenecek raylı sistemler ve toplu ulaşım ağlarıyla, otomobil ulaşımına alternatif oluşturmaktır. Yeni kavşak ve bağlantı yollarında düzenlemeler yapacağız. Bağcılar’ı ulaşım master planımızla kolay, hızlı ve konforlu seyahat edilen bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz.

11 otopark, 7 semt pazarı

-Otopark kapasitesini yeni dönemde arttıracağız. 11 yeni otopark inşa edeceğiz.

-7 adet kapalı semt pazarı yapacağız.

Yeni Nikah Sarayı

-Mimarisi, donatıları ve sosyal imkanlarıyla Bağcılar’ımıza yeni nikah sarayımızı Murat Kurum başkanımızın da katkılarıyla kazandıracağız.

Selanik Evi ile Balkan Kültür ve Gençlik Merkezi

-Mahmutbey bölgesinde Selanik evini hizmete alacağız. Bu merkezimizi göçle gelen vatandaşlarımızın kültürlerinin tanıtımının yapıldığı mekânsal kurgular ile zenginleştireceğiz.

-Balkan Kültür ve Gençlik Merkezi’ni açıyoruz. Farklı tematik alanlarda gençlerimize profesyonel destek sağlayacağız.

Meydan Bağcılar

- Bu projeyle Bağcılar meydanını yeni kimliğine kavuşturacağız. Meydan, kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak, esnek kullanım alanlarına sahip olacak. Açık hava sergileri, konserler, festivaller ve çeşitli topluluk etkinlikleri için ideal bir mekân haline gelecek.

Yeni bir stadyum

-Bağcılar’a tam kapsamlı yeni bir stadyum armağan edeceğiz.

10 bin kişi kapasiteli spor kompleksi

-Yeni dönemde 10.000 kişi kapasiteli FİBA standartlarında basketbol ve voleybol sahasını kazandırmış olacağız. Modern mimari tarzıyla spor salonumuz, Bağcıların parlayan yıldızı haline gelecek.

30 yeni spor tesisi

-Her mahallemizde, her yaştan insanımızın faydalanabileceği 30 yeni spor tesisleri inşa edeceğiz.

Çocuk Üniversitesi

-Çocuk Üniversitesi’ni hizmete sunacağız. Geleceğin liderlerini bu üniversitede keşfedecek ve sadece bilim dünyasına değil, sosyal dünyamıza da sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.

Kefken İkinci Etap Kamp Alanı

-Kefken’de bulunan kampımızın yanına, kadınlara özel plajı olan bir yeni kampı tüm Bağcılarlı hanımefendilere kazandırıyoruz.

Bağcılar’a denizi getiriyoruz

-Bu dönem, Bağcılarımıza deniz getiriyoruz. Bağcılarımıza Kilyos bölgesinde yeni bir sahil yeri kazandırıyoruz. Burada hayata geçireceğimiz sosyal tesisler ile Bağcılarlı hemşehrilerimize denizi armağan ediyoruz.

Dijital İçerik Üretim Merkezi

-Arttırılmış gerçeklik ve metaverse çalışmalarının merkezi haline gelecek, sanal gerçeklik gözlükleriyle gençlerimize dünyanın birçok noktasındaki müzeleri sanal ortamda gezdirme olanağı sunacağız. Greenbox stüdyosunda içerik üretimi için bir merkez desteği sunacağız. Ses kayıt merkezi, sahne ve stüdyo desteği, kurgu ve montaj desteği ile günümüzün içerik üreticilerine katkı sağlamakla kalmayacak, dijital dünyaya da ‘Bağcılar burada’ mesajını vereceğiz.

Akıllı şehir

-Kentimizin her noktasını akıllı şehir mobilyalarıyla donatacağız. Mobil cihaz kullanımının arttığı günümüzde, caddelerimizde mobil cihaz şarj istasyonları kuracağız.

Taziye Evleri

-İlçemizin çeşitli noktalarında hizmete alacağımız Taziye evlerimizle, hemşehrilerimizin acılı günlerinde de yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183