Öne Çıkanlar istanbul Bağcılar Belediyesi Kartal Belediyesi CHP Türkiye

Bu haber kez okundu.

8 yıl geçti ama değişen bir şey yok…!

  Önce inekler, sonrada insanlar bu suyu içiyor

 

İnsana bu kadar da olmaz dedirten olaylar, çalışmalar veya vurdumduymazlıkların sık sık yaşandığı ülkemizde, pes artık dedirten bir olay Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde meydana geldi. Son atamalar kararnamesinde tayini Kağızman'a çıkan Kaymakam Şuayyip Gürsoy'un da bilgi sahibi olduğu olayları yıllardır şaşkınlıkla izleyen bölge sakinleri, "Umarız yeni Kaymakam bu tür olayların üzerine gider ve bizim sorunlarımızı çözer" diyorlar.

 

 "Maalesef Tuzluca'da pes dedirten yolsuzluklar yapıldı" diyen bölge sakinleri, "Bu yaşananları başta Kent Yaşam Gazetesi olmak üzere Siyasal Birikim Gazetesi, Doğu Haber Gazetesi ve birçok internet sitesi gündeme getirmişti. Hele ki yaşanan bir çeşme olayı var ki bu hem yolsuzluk örneği hem de bir ilkellik göstergesi. Tuzluca Kaymakamı Gürsoy'unda sonradan bilgi sahibi olduğu ancak çözmek için bir çaba göstermediği olay gizlenecek türden değil. Çünkü, Köy- Des tarafından Hadımlı Köyüne içme suyu sağlanması adına iki tane su toplama deposu yapılsın diye Hadımlı Köyü hesabına 4.250 tl para yatırılmış ve köy muhtarı tarafından bu parayla köye sözü edilen iki adet 2x2 ebatında depo yapılması istenmişti. parası devlet tarafından peşin ödenen ancak yapılmayan su toplama deposu, çeşitli baskılar sonrası göstermelik olarak birtane yapıldı ve onunda kurallara uymadığı kabak gibi ortada. Hadımlı köyünde yaşayanlar yetkilillere sesleniyor" Bizler KÖY- DES tarafından parası ödenen depoların yapılmasını bekliyoruz" diyorlar.

 

 İlkellik Kaymakam Gürsoy'un hediyesidir

 

Fotoğraftada göründüğü gibi, Tuzluca'nın yüksek rakımda olan Hadımlı Köyü'ne su getirmek amacıyla kaynağın önüne konan su toplama deposu tamamiyle iş olsun diye yapılmış. Çünkü kaynakla deponun bağlantısı yok. Yani kaynağın önünde küçük bir gölet var ve kaynaktan çıkan su önce burada toplanıyor. Burada biriken suyu bölgede otlayan hayvanlar veya doğada yaşayan hayvanlar hem içiyor hem de içine giriyor. İşte hayvanların bu kadar rahat kullandığı sudan arta kalan da birkaç metre aşağıda bulunan depoya sızarak doluyor. Su kaybının yanı sıra her türlü hastalığa açık, ilkel bir yöntemle depoya dolan su borular vasıtasıyla köye iniyor ve köylüler de bu suyu içiyor.

BU YAZI :28 Ağustos 2009’da yayınlandı

Aradan ortalama 8 yıl geçti ve değişen hiçbirşey yok.. Dahası var, o da daha kötüye gidiş. 2009’da içme suytukaptaçına düşen ve günlerce suda kaldığı için eriğen koyun leşinden insanlar şanslarıda yaver gittiğinden olsa gerek zehirlenmediler.

5 bin kişi içme suyundan zehirlendi

Yıl: 2016 Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 5 binden fazla kişi, yüksek ateş, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı. Serum tedavisi uygulanan vatandaşların büyük bir bölümü ilçenin içme suyu şebekesinden kaynaklandığı açıklanmıştı.. Şimdi, Hadımlı Köyündeki bu içme suyu sorunundan da böylesi bir sonuçmu bekleniyor acaba… Hatırlatma yapayım, burası bir köy, zehirlenmesini beklediğiniz kişi sayısı en fazla 50 olur bilesiniz…. İsterseniz bu linke tıklayarak aynı konuyu birbaşka açıdan okuyun..

http://www.yasamgazetesi.com.tr/ozel-haber/hadimli-koyluleri-devlete-seslendi-h188314.html

Celal KARAALİ

 

HABER MERKEZİ/  KENT YAŞAM

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183