Küçükçekmece’de yapımı tamamlanan Tevhid Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılışa Küçükçekmece Kaymakamı, ilçe belediyesi temsilcileri, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk konuşmayı Halkalı Çamlıkaltı Erkek Kuran Kursu Yöneticisi Sinan Tunç yaptı. Tunç konuşmasında şunları söyledi:

“Birçok Kuran kursu hocamız ve hafızımız burada yetişti. Bu cami gerçekten bereketli ve insanı duygulandıran bir eser oldu. Katkısı olan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bizim için burası sadece bir cami değil, aynı zamanda kalıcı bir eser. Büyük bir emek var. İnşallah kıyamete kadar ayakta kalır ve biz de bu hizmette emeği geçenlerle mahşerde buluşuruz. Allah herkesten razı olsun.”

T A S L A K (1) Kurtarıldı Kurtarıldı

Ardından kürsüye çıkan Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu da camilerin sadece ibadet mekânı olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Camiler, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin ve dayanışmamızın sembolleridir. Bu mabedin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim burada kılınacak namazları, yapılacak duaları kabul eylesin. Bu cami, gelecek nesillerimize dini ve kültürel anlamda bir miras olacaktır. Eski bir manevi kıymeti bulunan bu mekânın yeniden hayat bulması hepimiz için çok değerli. Rabbim bunun gibi eserlerin sayısını arttırsın. Camimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Küçükçekmece'de Sanayi ile Güçlü Bir İş Birliği: Kent Konseyi Buluştu
Küçükçekmece'de Sanayi ile Güçlü Bir İş Birliği: Kent Konseyi Buluştu
İçeriği Görüntüle

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek cami ibadete açıldı. Vatandaşlar, açılışın ardından Tevhid Camii’nde kılınan ilk cuma namazında saf tuttu.

T A S L A K (1) Kurtarıldı Kurtarıldı5