Öne Çıkanlar gelecek temsil Ekrem İmamoğlu başakşehir şamlar tabiat parkı yaşam mücadelesi

Bu haber kez okundu.

Esenyurt'ta afetlere hazırlık çalışmaları devam ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un afetlere hazırlık amacıyla başlattığı seferberlik kapsamında kurulan Mahalle Afet Gönüllüleri, ilk eğitimlerini aldı. Zabıta Müdürlüğüne bağlı Sivil Savunma Amirliği tarafından gönüllü olan vatandaşların da katıldığı seminerde eğitim planlanması yapıldı. Olası bir afet anında profesyonel arama kurtarma ekipleri alana ulaşana kadar, temel arama kurtarma çalışmalarının anlatıldığı seminerler devam edecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Sivil Savunma Amirliği amiri Özgür Subaşı, “Esenyurt nüfus olarak Türkiye’nin en büyük ilçesi, yapı stokumuz da fazla. Amacımız, olası depremlerden sonra 30-35 kişiden oluşan mahalle gönüllülerimiz aracılığı ile basit arama kurtarma yapabilmek, bu kapasiteye gelebilmektir” dedi.

“GÖNÜLLÜLERİN İÇİNDE YER ALDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Mahalle afet gönüllüsü olarak başvuru yapan ve seminere katılan Burhan Tura, herkesi gönüllü olmaya çağırdı. Tura, “Daha önce hiç böyle bir eğitim, proje çıkmamıştı karşımıza. Memnun kaldım, herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. Gerçekten çok güzel bir duygu, hele insan kurtarmak daha da güzel bir duygu. Gönüllülük bir esastır ve bende bu gönüllülerin içinde yer aldığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183