"Sanki Memleketi Düşmanları Yönetiyor"

EMEK Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan’ı kabul eden CHP Lideri Özgür Özel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda emekli zammına adeta ateş püskürdü. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranının gerçeklerle bağdaşmadığını ifade eden Özel, "Sokaktaki enflasyon yüzde 80’in altında değil ama TÜİK bunu yüzde 35 olarak açıklıyor. Zamlar da buna göre veriliyor" dedi.

Doğalgaza yapılan yüzde 25 zammın, zam hesaplamasına yansımaması için temmuz ayına bırakıldığını vurgulayan Özel, "Vatandaşın maaşına 38 lira fazla zam vermemek için 800 liralık doğalgaz zammı bekletildi. Bu şeytanlıktır" ifadelerini kullandı.

“Bir Tas Mercimek Çorbası Bile İçilemiyor”

Uludağ Elektrik’ten Sokak Hayvanlarına Destek
Uludağ Elektrik’ten Sokak Hayvanlarına Destek
İçeriği Görüntüle

Emekliye yapılan zamla günlük 80 lira verildiğini belirten Özel, “Bu zamla bir tas çorba bile içilemiyor. Cumhuriyet tarihi boyunca maaşa bir tas çorbadan az zam yapıldığı görülmedi” dedi.

CHP’nin kanun teklifine de dikkat çeken Özel, emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması ve memur emeklilerine geçen yıldan bu yana verilen 8 bin TL’lik seyyanen zam sözünün yerine getirilmesini istedi.

"Kafaları Şeytanlığa Çalışıyor"

İktidarın kamuda tasarruf etmek yerine vatandaştan çalmayı tercih ettiğini söyleyen Özel, “Yeni bir teknolojiyi keşfetmek yerine şeytanlığa kafa yoruyorlar. İsrafı kesmek, şeffaflığı sağlamak akıllarına gelmiyor” dedi.

"AK Parti Vekilleri Sokağa Nasıl Çıkacak?"

AK Parti ve MHP milletvekillerine çağrıda bulunan Özel, “Milletvekili maaşları için 25 dakikada toplanan Meclis, emekliler ve asgari ücretliler için de harekete geçmeli. Vicdanı olan herkes bu teklifleri desteklemeli. Yoksa milletin yüzüne nasıl bakacaksınız?” diyerek sözlerini tamamladı.