Ağıralioğlu, kendisinin AKP tarafından desteklendiği yönündeki iddialara yanıt vererek, bu tür şüphelerin geçmişteki bazı siyasi tutumlar nedeniyle oluştuğunu belirtti. Bu durumun özellikle Sinan Oğan ve Meral Akşener’in kararları sonrası kamuoyunda yerleştiğini ifade etti.

2023 seçim sürecine atıf yapan Ağıralioğlu, İYİ Parti’den Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktığı için ayrıldığını ve bu tavrının AKP’ye yakın olmakla çeliştiğini vurguladı. "Gölgeye sığınanın gölgesi olmaz" diyerek bağımsız bir siyasi duruş sergilediğini belirtti.

Eros’un adı İzmir’de yaşayacak
Eros’un adı İzmir’de yaşayacak
İçeriği Görüntüle

İttifaklar Konusunda Açıklama

Ağıralioğlu, partisinin Zafer Partisi ve İYİ Parti ile olası ittifakları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Ümit Özdağ ile görüştüğünü ifade eden Ağıralioğlu, her iki parti için de böyle bir ittifakın fayda yerine zarar getirebileceğini söyledi. Şu anda bağımsız bir şekilde ilerleyip partinin potansiyelini görmek istediklerini belirtti.

DEVA ve Saadet Partisi ile iş birliğine açık olduklarını belirten Ağıralioğlu, özellikle ekonomi konusunda Ali Babacan ile benzer düşündüğünü ifade etti. Ancak DEVA Partisi’nin yeterince etkili siyaset üretemediğini de sözlerine ekledi.