Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Ümraniye’de Yaz Akşamları Sohbetleri’nde Edebiyat Rüzgarı

Derdi Derman’ teması ile düzenlenen etkinlik şair-yazar Hayati İnanç ve program sunucusu-yazar Serdar Tuncer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak katılan şair-yazar Hayati İnanç, vatandaşlara divan şiirleri ve hayatından anılarını aktardı. Vatandaşlar, Serdar Tuncer ile Hayati İnanç’ın sohbetini ilgi ile takip etti.

MEDENİYETİMİZE YÖN VEREN ŞAHSİYETLERDEN BAHSEDİLDİ

Hayati İnanç, Türk edebiyatına yön veren önemli şair ve düşünürlerden alıntı yaparak, öz medeniyetimize yön veren şahsiyetlerin örnek hayatlarından bahsetti. Tuncer, şair İnanç’ı anlatırken daha önce katıldığı konferanslarda sayısı azımsanamayacak bir hayran kitlesine sahip olduğunun altını çizdi.

DİVAN ŞİİRLERİ MASAYA YATIRILDI

Sohbetin son bölümünde Divan Şairlerimizin şiirlerinde beyitler okuyan İnanç, şiirlerdeki üsluba, kelimelerdeki nezaket, incelik ve manaya işaret ederek, yeni neslin bunlarla bağının kuvvetlenmesi için dur durak bilmeden çalışmamız gerektiğini vurguladı.

Programın bitimine doğru yüzlerce katılımcının yer aldığı alanda soru-cevap kısmına geçildi. Öte yandan Hayati İnanç alanda bulunan vatandaşlara kitaplarını imzaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183