Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM DENEYİMLERİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Eğitimde ulusal ve uluslararası birçok organizasyonun içerisinde yer alan Ümraniye Belediyesi, bu kez de Türkiye’ye yerel yönetimlerle ilgili staj yapmaya gelen 23 ülkenin öğrencilerini ağırladı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı’na (LOCALINTERNational) katılan yabancı öğrenciler Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet eden Yıldırım, yerel yönetimler alanındaki tecrübelerini paylaştı.

ULUSLARARASI YEREL YÖNETİMLER STAJ PROGRAMI NEDİR?

Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı (LOCALINTERNational); yerel diplomasi ve yerel demokrasinin geliştirilmesi, Türkiye’deki yerel yönetim tecrübesinin paylaşılması ve bu alandaki iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla 2012 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenleniyor. Avrupa, Afrika, Asya, Orta Doğu ve Güney Amerika ülkelerinden geniş bir katılımcı yelpazesine sahip olan ve yerel yönetimler ile ilgili olan; hukuk, iktisat, şehir ve bölge planlama, sosyoloji, medya ve iletişim, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler gibi bölümlerde öğrenim gören son sınıf öğrencilerinin ya da yeni mezun öğrencilerin başvuru yapabildiği program uluslararası bir eğitim ortamına sahip.

Staj programında; Türk yerel yönetim sistemi, yerel yönetimlerin temel değerleri, küresel ve bölgesel organizasyonlar, yerel demokrasi ve kardeş şehir ilişkileri gibi konuların yanı sıra yerel yönetimlerin uluslararası gündemdeki en önemli başlıklardan olan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG), göç, akıllı kentler, sıfır atık ve yenilenebilir enerji gibi konular ile tematik içerikler de yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183