Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek gündem haber temsil

Bu haber kez okundu.

Türkiye’nin İlk Youtube Akademisine Kapılarını Açtı

 “Başakşehir YouTuber’ını arıyor” reklamlarıyla büyük ilgi uyandıran Başakşehir Youtube Akademi, kapılarını açtı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun açılışını yaptığı akademide içerik oluşturma, çekim ve kurgunun yanı sıra telif ve kurallar hakkında da teorik ve uygulamalı dersler verilecek, videolar burada çekilip montajlanabilecek.

Gençler talep etti, biz de kurduk”

Her gün binlerce videonun yüklendiği, milyonlarca tıklama-izlemenin gerçekleştiği Youtube, internet kullanan gençler arasında en çok ilgi gören platformlardan biri. Başakşehir Belediyesi, bu ilgi doğrultusunda Türkiye’nin ilk teknoloji ve yaşam merkezi olan Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde modern stüdyolar ve eğitim sınıflarından oluşan Youtube Akademi’yi kurdu.
Yalıtımlı stüdyolar ve tüm çekim ekipmanlarının bulunduğu akademi, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Youtube Akademi fikrinin, Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Çalıştayı ile ortaya çıktığını ifade eden Başkan Kartoğlu, “Her üç internet kullanıcısından biri Youtube’da vakit geçiriyor. Düzenlediğimiz Gençlik Çalıştayı’nda istiatistikler bunu gösterdi. Biz de istedikleri içeriği üretmek isteyen gençlere böyle bir merkez kurduk.” diye konuştu.

Açılır açılmaz stüdyolar doldu

Açılışa, çok sayıda Youtube fenomeninin yanı sıra bu mecrada profesyonel içerikler oluşturmak isteyen gençler katıldı. Başkan Kartoğlu, akademiyi gençlerle birlikte gezdi, ana stüdyoda gençlerle sohbet etti. Youtube kanalları için video çekmek isteyen gençler, stüdyolarda ilk deneme çekimlerini de yaptı.

İhtiyacın olan her şey burada..

Temel amacı tarih, bilim, kültür-sanat ve eğlence alanlarına yönelik doğru içerik üretilmesine destek sağlamak olan YouTube Akademi’de, 14-25 yaş arası YouTuber adaylarına temel seviyede eğitim verilecek. Çekim için gerekli kamera, mikrofon, tripod ve ışık ekipmanlarının bulunduğu akademide kursiyerler, bu mecradaki tüm ayrıntılar konusunda bilgilendirilecek.
Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183