Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri GÜNDEM

Bu haber kez okundu.

Şükrü Genç; Edebiyat geliştikçe, toplumlar gelişir

Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Sarıyer Edebiyat Günler’nin dokuzuncusu 6. gününe girdi. Çok sayıda şair, yazar, akademisyen, gazeteci ve yayınevinin katıldığı 9.Sarıyer Edebiyat Günleri’nin bu yıl ki programında çocuklar ve kadınlar da unutulmadı. Çocuklar için ‘Masal Çadırı, kadınlar için ise Sarıyer Belediyesi Mikrokredi Projesi kapsamında girişimci kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği yöresel tatlarında tanıtıldığı stantlarında kurulduğu alanda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

‘Çünkü edebiyat, sevgidir, saygıdır’

Hayatın sadece yemek yemek ve parası varsa eğlenmek olarak gören bir çok kişiye bu tür etkinliklerle mesaj vermek istediklerini belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ‘Eğer insanlarımız yaşamdan güçlü bir şekilde beslenmek istiyorlarsa belediyemizin kendilerine sunduğu bu alanı muhakkak görmelerini isterim. Düşünsel üretimin, anlatımın ne kadara büyük bir zenginlik olduğunu gösteren bu alanda farklı binlerce düşüncenin saygı ve sevgiyle bir arada yaşanabildiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Fikir üreten insanlarımızı fikirlerle buluşmak isteyen insanlarımızla buluşturarak yaşama dokunmaya çalışıyoruz. Yazım ve edebiyat alanında üretimde bulunan insanlarımızla ayrıca bir dayanışma alanı yaratmak istedik. Edebiyat günlerimizde bugün altıncı gündeyiz. Yer, ortam çok güzel. Bir huzur ortamı var. Edebiyat, sevgidir, saygıdır. Çocuklarımızın yüzündeki tebessüm bizleri mutlu oluyor. Annelerimiz mutlu. Toplumun her kesiminden insanlarımızla bir araya geliyoruz. Şiir teknelerimizde usta şairlerimizden sonra çocuklarımız da kendi şiirlerini okuyorlar. Bu yıl Onur konuğumuz Türkan Şoray olacak. Kendisiyle ben sohbet edeceğim. Çocuklarımız öyküleriyle yarışıyorlar. Profesyonel yazarlarımız öykü yarışmasında yarışıyor. Ben buradan bir kez daha tüm İstanbulluları etkinliğimize davet ediyorum.  Yazım dünyasına önemli katkılar sunan yazarlarımız, şairlerimiz sadece Sarıyer’den değil İstanbul ve Türkiye’nin her yerinden gelen konuklarımızla buluşuyor. Sevgi ve saygının, hoşgörünün egemen olduğu yediden yetmişe tüm konuklarımızın bir araya geldiği böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyorum’ dedi.

Hüseyin Coşkun; Sarıyer Edebiyat Günleri, uluslararası olacak

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ise etkinlik alanında yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi;  Çok sayıda şair, gazeteci, akademisyen, müzisyen ve oyuncunun ağırlandığı şiir ve müzik eşliğinde boğaz turlarının yapıldığı programımızın etkinlik alanında ilk kez kurulan Masal Çadırı çocukları masal dinletileri eşliğinde büyülü bir dünyaya götürüyor.  Etkinliğimizde Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü Latife Tekin’e verilecek, programın bu yıl ki onur konuğu ise Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray olacak. Fakir Baykurt öykü ödüllerinin de verileceği 9. Sarıyer Edebiyat Günlerimiz Ceylan Ertem konseriyle sona erecek. Etkinlik alanında kurulan Şiir Hatları iskelesinden şiir teknesine binen konuklar şiir dinletileri eşliğinde iki saatlik boğaz turunun ardından tekrar etkinlik alanına dönüyor. Etkinliğimize İstanbul’un her yerinden yoğun bir ilgi var. İl dışından gelen konuklarımız da var. Boğaza nazır etkinlik alanımızda insanlarımız edebiyata, sanata kültüre olan hasretini gideriyor. Bu yıl ayrıca belediyemizin kadın girişimcilere yönelik hayata geçirdiği mikrokredi projesi kapsamında üretilen ürünlerin sergilendiği stantlara da yer verdik. Kadınlar bu stantlarda el emeği ürünlerini konuklarımızla buluşturma imkanı buldular. Yöresel ürünlerin tanıtıldığı stantlarımız var. Belediyemizin hayata geçirdiği Sarıyer Edebiyat Günleri’mizin sürdürülebilirliği konusunda da 2023 yılına yönelik daha büyük hedeflerimiz var. Bu projemizin özellikle uluslararası boyutta hayata geçmesi için çalışmalarımızı başlattık. Önümüzdeki yıl hedefimiz etkinliğimize sadece Türkiye’den değil dünyanın dört bir tarafından yazar, şair ve edebiyatçıların katılabileceği bir proje niteliği kazandırmak olacak. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin edebiyata rağbet etmesi bu projemizde amaçladığımız hedefimize ulaştığımızı bizlere gösterdi. Ayrıca yerel sanatçı, şair ve yazarlarımız için de önemli bir alan haline geldi. Tüm İstanbul ve Sarıyerlileri boğaz manzarasında huzur bulacakları etkinlik alanımıza davet ediyoruz. İstanbul’un ve Türkiye’nin bir çok yerinde bu tür organizasyonlar yapılıyor ancak burada yaptığımız çalışmanın tamamı Sarıyer Belediyesi çalışanları tarafından hayata geçti. Etkinlik alanındaki her şey Sarıyer Belediyesi’nin imkan ve olanaklarıyla gerçekleşiyor. Ben özellikle başta Sarıyer Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Genç olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183