Öne Çıkanlar gündem haber CHP Büyükçekmece Belediyesi sıcak gelişme bisiklet

Bu haber kez okundu.

Sinoplular Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekti.

 Küçükçekmece Sinoplular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği geleneksel dostluk ve dayanışma gecelerinin 29.’sunda kadına şiddete dikkat çekti. Sefaköy Salon Akdeniz’de gerçekleştirilen gecede misafirlersosyal statü ve görevlerinden bağımsız bireyler olarak ağırlandı. Dernek yönetimi bugüne kadar ‘İnsan Olmak Kafidir!’ ana sloganı çerçevesinde her yıl bir sosyal meseleyi gecelerinde gündeme taşıyordu. Bu yılda kadına şiddete dikkat çektiler. Gecede Kağıthane Sinoplular Derneği Tiyatro Kulübü’nün Kadına Şiddet konulu skeç sahneledi. Sinoplu olan İstanbul Milletvekili ve CHP GRUP Başkan vekili Engin Altay, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ile Küçükçekmece ve Sinop’un tanınmış bir çok isminin kadına şiddete son verilmesi çağrısı hakkındaki video mesajları izlettirildi. Geceye Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, iş insanları, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.


TİYATRO GÖSTERİSİ AĞLATTI

Dernek Başkanı Adnan Çakar gece sonrası yaptığı açıklamada; “ Gecemizi şiddet mağduru kadınlara adıyoruz. Kadınlar insandır, erkekler insanoğlu. 2019 yılının ilk dokuz ayında ülkemizde 347 kadın cinayete kurban gitti. 11 ayın sonunda öldürülen kadınlarımızın sayısı 430’u aştı. Bir sivil toplum kuruluşu olarak bu cinayetleri konuşabilmek çözüm aramak bizim çok ama çok önemli bir sorumluluğumuzdur. Herkesi kadına şiddete dur demeye davet ediyorum. Gecemizinde bu noktada hafızalarda iz bırakacağından eminim” dedi.

Çakar; açlığın, yoksulluğun, savaşların son bulması; göz yaşlarının dinmesi ve mutlu bir dünya için insan olmanın kafi olduğunu hatırlattı. Çevre problemlerine de dikkat çektiklerinisöyleyen Çakar; “ Ormanlarımızın üstü altından değerlidir. Fatsa, Kazdağları, Munzur ve ülkemizdeki diğer coğrafyalardaki siyanürlü katliamlara ‘Hayır!’ dedik. Bu konuda mesajlar içeren pankartlarımızı salonumuzu astık. Misafirlerimizden olumlu tepkiler aldı.” şeklinde konuştu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183