Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri GÜNDEM

Bu haber kez okundu.

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI VOLKAN YILMAZ’DAN EKREM İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Boğluca Deresi’nin kronikleşmiş taşkın sorunu sona erdiren; zengin sosyal donatılarıyla bir Yaşam Vadisine dönüştüğü projenin açılışını Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’la birlikte yapan İmamoğlu, projenin iki belediyenin iş birliğiyle hayata geçtiğini söyledi. Yeşil alanların insana kattığı huzuru İstanbul'un her ilçesine yaymakla yükümlü olduklarının altını çizen İmamoğlu, “Orada yetişen çocukların daha özgür, üretken ve yaratıcı olduklarını göreceksiniz. Doğayla buluştukları takdirde geleceğe de umutla bakan bireylere dönüşüyorlar. İstanbul'un her noktasında projelerimiz devam ediyor. Sadece bu proje açılışları döneminde tam 24 yeşil alan projemizi İstanbullularla buluşturacağız” diye konuştu.

İBB İLE İŞ BİRLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ”

İBB ile iş birliğiyle Boğluca Yaşam Vadisini ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Belediye başkanları, yerel hizmet makamları siyasetin karıştırılmaması, siyasetten ari tutulması, siyasi mülahazalardan uzak tutulması gereken yerler.  Sizlerin vergileriyle yapılan hizmetler. Kreş yerlerinin tahsislerinde, engelsiz yaşam alanı merkezlerinin, tuvaletlerin ve birçok projede İstanbul Büyükşehir Belediyemizle işbirliği yaptık. İş birliği yapmaya devam etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu

TOPLAM 245 BİN AKTİF YEŞİL ALAN

Konuşmasında projeyle ilgili detayları paylaşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, şu bilgileri verdi: “Toplamda 2,5 kilometre uzunluğundaki vadinin 1,3 kilometrelik kısmını oluşturan 1 ve 2'nci etabını İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 3 ve 4'ncü etabı Silivri Belediyesi üstlendi. Vadinin tüm etapları tamamlandığında dere hattı boyunca kesintisiz bir şekilde yürüyebileceği 245 bin metrekare aktif yeşil alan İstanbullulara kazandırılmış olacak. Silivri Boğluca Yaşam Vadisi 1'nci ve 2'nci etaplarında bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları fonksiyonunun yanı sıra binden fazla ağaç ve 10 binden fazla çalı dikimiyle zenginleştirilmiş bölge halkının nefes alacağı bir alan haline döndürüldü.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183