Öne Çıkanlar ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu haberler gelecek

Bu haber kez okundu.

Selanik'teki Atatürk Evi'ne saldırı.

 Yunanistan'da, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkan bir grup, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğuna saldırdı.

Sınırları içerisinde Atatürk'ün evinin de bulunduğu konsolosluk yerleşkesinin bahçesine ziyaretçi kisvesi altında girdiği tahmin edilen yaklaşık 11 kişi "İsyancı Rojava ile dayanışma" yazılı dövizler açarak Türkiye karşıtı sloganlar attı.

Konsolosluk mensupları tarafından kontrol altına alınan göstericiler, Yunan polisinin gözetimi altında konsolosluk bahçesinden çıkarıldı.

 eylemin ardından Konsolosluk alanını terk eden 11 göstericinin polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu.



CHP ATATÜRK'ÜN EVİNE YAPILAN SALDIRIYI NEDEN KINAMADI?

Yunan medyası 11 kişilik PKK yanlısı grubun polis tarafından gözaltına alındığını duyururken Türkiye söz konusu saldırıya sert tepki gösterdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyada yaptığı açıklamada çirkin saldırıyı kınadı. Çelik, "PKK/PYD/YPG terör örgütüyle iş birliği içindeki Yunan anarşist grupların bugün Selanik Başkonsolosluğumuz yerleşkesindeki Atatürk Evi'ne yönelik eylem teşebbüsünü kınıyoruz. Milletimiz için çok değerli olan bir mekana yapılan bu saygısızlık affedilemez." ifadelerini kullandı. Söz konusu saldırıya CHP ve HDP kanadından herhangi bir kınama gelmedi. Oy kaygısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü siyasetine alet eden CHP ve seçimlerdeki ortağı HDP'nin, PKK'nın teşebbüs ettiği bu çirkin saldırıya ses çıkarmaması büyük tepki topladı.


CHP GİDEREK SAVRULUYOR

CHP ve HDP'nin sessizliğini canlı yayında değerlendiren SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran "Harekat meselesinde bu kadar ortak bir noktada Türk milleti birleşmişken, CHP'nin zaman zaman sanki bu ittifakın dışındaymış gibi yaptığı eleştirilerin karşılığının olmadı son mutabakatla ortaya çıktı." dedi.

Duran sözlerine "CHP'nin giderek HDP'ye yaklaşarak başka bir pozisyona savrulduğunu düşünüyorum, umarım CHP bu konuda kendine çekidüzen verir ve köklerine geri döner" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183