Öne Çıkanlar gündem haber CHP Büyükçekmece Belediyesi bisiklet dikilitaş

Bu haber kez okundu.

Rüşvetçiler ve fırsatçılar yüzünden mağdur olan yine biz engelliler oluyoruz!

 Engelliler günün gerekli şartlar oluşmadığı için kutlanacak bir gün olmadığını söyleyerek açıklama öncesi konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Bakırköy Şube Başkanı Yüksel Hoş, ülkemizde engellilerin çok fazla sorunu olduğunu ve hep birlikte çaba harcayarak bu sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.
Sorunları çözerken herkesin bir gün engelli olabileceğini düşünerek kendilerine yardımcı olması gerektiğini söyleyen Hoş, engelli engelsiz herkesle el ele tutuşup hep birlikte İleri gitmek istediklerini belirtti.

İSTİSMARA ÇOK AÇIK BİR ALAN

Engelliliğin istismara çok açık bir alan olduğunu ve adında ‘Engelli Derneği’ yazdığı halde maalesef kendi kişisel çıkarları için engellilerin ve toplumun duygularını kullanan insanlar olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Bakırköy Şubesi Başkanı Yüksel Hoş, vatandaşların bu tür istismarlara karşı çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Gerçek ihtiyaç sahiplerine, gerçekten ihtiyaçları olan şeylerin iletilmesi noktasında bağışçılara çağrı yapan Türkiye Sakatlar Derneği, “Sizlerden ricamız; duygu sömürüsü yapan, kendi kişisel menfaatleri için birlik kuranlara değil, gerçek ihtiyaç sahiplerine bağış yapmanız, bizi de bu konuda köprü kabul etmenizdir” dedi.


ENGELLİLİK SADECE TEKERLEKLİ SANDALİYE İLE SINIRLI DEĞİLDİR

Engelliler için toplanan kapak kampanyasının bir şekilde yıllardan beri devam ettiğini söyleyen Yüksel Hoş, engelliliğin sadece tekerlekli sandalye ile sınırlı olmadığını, bu nedenle diğer engellilerin de var olduğu düşünülerek farklı engel grupları ve ihtiyaçlarına da dikkat çekilmesi istediklerini söyledi. Sadece plastik kapak toplanmasının yeterli olmadığını, şişelerin de geri dönüşüm kutularına atılması gerektiğini söyleyerek, belediyelerin geri dönüşüm atık kutularını yaygınlaştırılmasını istediklerini belirtti.
Son dönemlerde çoğu yerde sağlık kurulu raporları üzerinde oyunlar oynandığını, kimilerinin yüksek paralar karşılığında engelli olmayanlara raporlar temin edildiğini ve bu yolla emekli bile olanların bulunduğunu duydukça kahrolduklarını söyleyen Yüksel Hoş, “Rüşvetçiler ve fırsatçılar yüzünden mağdur olan yine biz engelliler oluyoruz. Toplumun, hükümetin, yerel yönetimlerin bizleri eşit vatandaşlar olarak görmelerini ve her kes kadar haklarımızdan eşit biçimde yararlanmaktan başka talebimiz yoktur” diyerek konuşmasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183