Öne Çıkanlar ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu haberler gelecek

Bu haber kez okundu.

Mevlana felsefesinden istifade edebilirsek mutlu yaşarız!

 Hazreti Mevlana vuslatının 746’ıncı yılında Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şeb-i Arus töreninde anıldı. Uluslararası Sema Okulu’nun gösterisi ve Türk Tasavvuf Müziği konseri yoğun bir manevi atmosfer oluşturdu.

Manevi bir atmosfer oluştu

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma etkinliği, fotoğrafçı Emel Sezer ve Serdar Akay’ın hazırladıkları Arınma isimli fotoğraf sergisinin açılış töreni ile başladı. Bedia Muvahhit Gösteri Salonu’nda gerçekleşen Şeb-i Aruz törenine ilgi yoğun oldu. Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Uluslararası Sema Okulu’nun gösterisi ile yoğun bir manevi atmosfer oluşurken, salonu dolduran yüzlerce kişi unutulmaz bir geceye tanık oldu.


“Mevlana’yı örnek alabilmek en muhteşem derstir”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, maddiyatın insan meziyetlerini yok ettiği 21’inci asırda Mevlana felsefesine çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek; “Mevlana’yı analım ama şu vahşi kapitalizm döneminde paranın insanının bünyesindeki, beynindeki meziyetleri yok ettiği yani maddiyatın maneviyatı yok ettiği bu asırda Mevlana’yı örnek alabilmek en muhteşem derstir, yaşam biçimidir. Kısa ömrümüzde biraz olsun Mevlana felsefesinden istifade edebilirsek mutlu yaşarız. 746’ıncı yıldönümünde büyük filozof, büyük düşünür, büyük felsefe adamı Hazreti Mevlana’yı şükran, saygı ve minnetle anıyorum. İnşallah onun yolunda yürümek bizlere nasip olur. Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü’ne ve Uluslararası Sema Okulu Derneği’ne bu muhteşem gece için şahsım ve Büyükçekmece ailem adına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.


Aksoy’dan teşekkür

Anma etkinliğine Uluslararası Lions Dernekleri Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Prof. Dr. Şevki Sözen ve Uluslararası Sema Okulu Derneği Başkan Yardımcısı Murat Ülker de katılırken gecede konuşan Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü Başkanı Emine Ümit Aksoy, Mevlana’yı anma gecesine katkı sunan Büyükçekmece Belediyesine ve Uluslararası Sema Okulu Derneğine teşekkür etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183