Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Maltepe’nin özel çocukları fidan dikti

Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Avrasya Akademi Özel Eğitim ve Avrasya Özel Çocuklar Derneği işbirliğiyle, eğitim kurumunda öğrenim gören çeşitli engel gruplarından özel çocuklar, bitki ve fidan dikti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün geliştirdiği ve her sene uygulanan projeyle hem Maltepe’nin doğasına can kattı, hem de engelli çocukların sosyal ve duygusal gelişimine destek oldu.

“DOĞAMIZI, AĞAÇLARIMIZI YAKMASINLAR”

Çocuklar etkinlik sonrası, “Bitki dikmek çok iyi geldi, valla çok güzel çalıştık. Güzel iş başardık, ondan sonrasında da ağaçlarımızı diktik, çiçekleri diktik. Fidan dikmeye geldiğim için çok mutluyum. Doğamızı, ağaçlarımızı yakmasınlar. Ağaçlarımızı koruyalım” diyerek duygularını ifade etti.

“OKULLARI DESTEKLEMELERİ ÇOK ÖNEMLİDİ”

Eğitim kurumundan bir yetkili ise şunları söyledi: Avrasya Akademi Özel Eğitim ve Avrasya Özel Çocuklar Derneği olarak sürekli Maltepe Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile çocuklarımızla etkinlikler yapıyoruz. Bizler için bu etkinlikler çok kıymetli, çok önemli. Bu etkinliklerimizle çocuklarımıza özgüven, topluma uyum ve toplumsal becerileri kazanmalarına neden oluyor. Bunun dışında ince motor, kaba motor becerilerinde sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunuyor. Özel gelişim çocuklarının açık alanlarda, doğal ortamlarda eğitim ve öğretim görmesi çok önemli ve mutlaka kamu kurum ve kuruluşlarının bu çocukları hizmet gördükleri eğitim kurumları, dernek ve okulları desteklemeleri çok önemlidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183