Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Küçükçekmece’de coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda bando ekibi eşliğinde, üstü açık otobüs ve konvoyla halkı selamlayarak dışarıya çıkamayan vatandaşların evlerine konuk oldu. Vatandaşlar bu özel sürprizi balkonlarından ve pencerelerinden heyecanlı gözlerle izledi.

ÇEBİ:19 MAYIS, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN BAŞLANGIÇ NOKTASIDIR

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,  vatandaşlar ile bu bayramı yaşadıklarını dile getirirken, “Bu yıl her ne kadar pandemi atmosferi içerisinde geçse de bütün tedbirleri alarak 19 Mayıs coşkusunu vatandaşlarımızla birlikte yaşamak istedik. Küçükçekmecelilere ‘Al bayrağını, çık balkona’ dedik. 102 yıl önce bugün Samsun’a adım atan Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnet anıyorum. 19 Mayıs, bir milletin uyanışı, tam bağımsızlığımızın başlangıç noktasıdır. Büyük Nutku’na Samsun’a çıkışıyla başlayan Ulu Önder, 19 Mayıs 1919 tarihini aynı zamanda kendi “doğum günü” olarak atfetmiş ve bu özel günü Türk gençliğine armağan etmiştir. Yarınlar gençlerin eliyle, bilimle, sanatla, teknoloji ve umutla kurulacaktır. Bizim en büyük değerimiz olan gençlerin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

VATANDAŞLAR ALKIŞLARLA EŞLİK ETTİ

Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve Kurtuluş mücadelesini başlatmasının 102. yıl dönümü kutlamaları Küçükçekmece protokolünün Halkalı’daki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. 19 Mayıs dolayısıyla kent genelini al bayraklarla donatan Küçükçekmece Belediyesi, pandemi tedbirleri ve sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle evlerinde kalan Küçükçekmeceli vatandaşlar için özel bir kutlama programı organize etti. Kutlamada Çebi üstü açık otobüs ile ilçeyi dolaşarak halkı selamladı. Bando takımı ilçenin tüm cadde ve sokaklarını dolaşarak konser verdi. Küçükçekmeceli vatandaşlar bando takımının çaldığı marşlara pencere ve balkonlarından alkışlarla eşlik etti.KENT YASAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183