Öne Çıkanlar Tevfikbey Mahallesi Kürtçe konuşma alışveriş merkezi Levent İsviçre

Bu haber kez okundu.

Karakoyunlu: Yetkilileri Önlem Almaya Davet Ediyoruz
Bildiğiniz gibi Iğdır dünyada mikro klima iklime sahip nadir yerleşim yerlerinden biridir. Doğal güzelliği ve hava şartlarına göre dört mevsimin tam anlamıyla yaşandığı bir yerdir. Buna rağmen geçen günlerde Iğdır ile ilgili çıkan olumsuz haberlerde, hava kirliliği bakımından Iğdır ilinin birinci sırada olduğu görülmüştü.

Konuya duyarlılık gösterip bu konuda basın açıklaması yapan 25.Dönem MHP Iğdır milletvekili adayı, İSTAD başkanı ve Sefaköy Iğdırlılar Derneği Başkan Yardımcısı Sefer Karakoyunlu, ”Bu durum Iğdır halkını derinden üzdüğü gibi, güzel Iğdır’ımız hak ettiği yerde değildir’’ dedi.

METZAMOR GERÇEĞİNİ GÖRELİM

Iğdır’da ki hava kirliliğine bir de Metzamor’un zehirli gazları bulaşınca birçok hastalığın yaygınlaştığını belirten Karakoyunlu, yıllardır dile getirdiği sorunlara bir kez daha değinerek, ‘’ Malumunuz Iğdır dört etrafı dağlarla kaplı özellikle kış aylarında rüzgar sirkülasyonu az olan bir ilimizdir. Özellikle kış döneminde yoğun bir kirlilik gözlemektedir. Dört etrafı dağlarla kaplı Iğdır ilimizde kış aylarında rüzgârın az oluşu ve topoğrafik yapısı bu durumun etken kaynağıdır. Buna ek olarak hava kirliliğini oluşturan faktörleri şöyle sıralayabiliriz; Kullanılan yakıt cinsi, motorlu taşıtların atıkları, kalorifer yakma tekniği ve kullanılmayan bir takım çeşitli atıklar ve naylon çuvalların yakılmasıdır. Bu olumsuzluklar Iğdır için, insan sağlığı için kader olmamalıdır. Kış ayları gelmeden yetkilileri bu konu da önlem almaya davet ediyor ve bir an önce Iğdır ili ve yakın yerleşim yerlerine mutlaka doğalgaz verilmesini ve kalorifer kazanlarını yakan kişilerin eğitimli olmasını istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183