Öne Çıkanlar Büşra Jülide Şişmanoğlu Tuvalin Sesi istanbul spor TBMM

Bu haber kez okundu.

Kaçak Harfiyat ‘’Engeli’’leri Mağdur Etti

 Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Genel Merkezi girişinde bulunan yolun kaçak harfiyat dökülmesini engellenmesi amacıyla beton bariyerler ile kapatılması, 500 metrelik kestirme yolu kullanamayan engelli vatandaşların yaklaşık 2 kilometrelik alternatif yolu kullanmak zorunda kalmasına neden oldu. TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş yolun konuyla ilgili olarak, "Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin genel merkezi burada 20 yıldır hizmet vermektedir. Burada Görme Engelliler ve ALS Derneği gibi başka engelli dernekleri de var. Burası engelliler sosyal ve eğitim merkezi haline geldi. Bu yol stabilize bir yol aslında. Buradaki sorunlar İSKİ Artırma Tesisi ile iki yıl önce başladı. Yolda ciddi bir hasar meydana geldi. Büyük tonajlı ağır araçları burayı kullanınca burası çok zor kullanılan bir yol oldu. Daha fazla yol kat ediyoruz. İSKİ'den dolayı yolun kullanımında bozulma var. Biz her iki tarafı da kullanmaya ihtiyaç duyuyoruz’’ dedi.

AMBULANSLAR’DA DOLANMAK ZORUNDA KALIYOR

Yaklaşık 3 aydır yolun ait girişin kapalı olduğunu anlatan Baş, ‘’Ambulansların da kısa yolu kullanamadıkları için mağduriyet yaşıyor olabilirler. Acil hastaya ya da acil gidilmesi gereken yere giderken 2 km’lik yolu dolanmak zorundalar. Burada gayri ahlaki durumlar yaşanıyor. Yoğun alkol tüketimi ve genel tuvalet olarak kullanılıyor bu alan. Acemi sürücülerin kullanım alanı haline geldi. Engellilerin kullanıldığı bir yolda sürücülere araba kullanmayı öğretiyorlar. Buranın daha güzel bir sosyal alan haline gelmesi ve yolun da bir an önce asfaltlanıp kullanılacak hale getirilmesi gerekir’’ diye belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183