Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

İnsana yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır!
 ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM

Başkan Arısoy, ilk, orta ve zaman zaman da lise öğrencilerinin yeteneklerini geliştirme ve hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı bulması amacı ile kurulan Bilgi Evleri’nde eğitim gören “Bilge Nesil” öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve bazı mahalle muhtarlarının da katıldığı programda konuşan Arısoy, 2005 yılında dönemin belediye başkanı Murat Aydın öncülüğünde kurulan Beştelsiz, Sümer, Merkezefendi, Seyitnizam, Veliefendi, Yenidoğan-Gökhalp ve Yeşiltepe Mahallelerinde kurulan toplamda 7 Bilgi Evi’ne mensup Bilge Nesil ve ailelerine, “Bize güç verdiğiniz ve katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
15 yıl önce yola çıkarken çocukların okul ve ev dışında ders çalışabilecekleri mekân ihtiyacını karşılamayı tasarladıklarını söyleyen Ömer Arısoy,“Hepimizin evinde çocuklarımızın ders çalışabileceği uygun ortamlar yok. Ayrıca internet ve kitap alışverişi gibi imkânlara da ihtiyaçları var. 2005 yılından 2014 yılına kadar, Bilgi Evi’nden sorumlu Başkan Yardımcısı, 4,5 yıl aradan sonra ise belediye başkan adayı olarak Zeytinburnu yollarını arşınlamaya başladığım zaman, sokakta gördüğümüz her öğrencimizin mutlaka bilgi evine uğradığını gördüm. Bundan büyük bir gurur duydum. Buna sizler sahip çıkmasaydınız böyle olmazdı” diyerek memnuniyetini dile getirdi.


TÜRKİYE’YE ÖRNEK VE ROL MODEL

“Bilge Evlerindeki faaliyetlerimizsiz varsanız anlam kazanıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Arısoy, Bilgi Evlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısıolduğu dönemde farklı belediyelerin bilgi evleriyle ilgili çalışmalar yapıldığını, kendisinin de diğer belediye başkanlarına bir sunum yaptığını ve Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin diğer belediyelere örnek olarak gösterildiğini söyleyerek, “Binayı yapmak, içini teftiş etmek kolay, önemli olan sizlerin Bilge Evlerimize sahip çıkmasıdır.Sizler sahip çıktığınız için Türkiye’ye örnek ve rol model olmuştur” diyerek devam etti.
Bilgi evlerine emek veren öğretmenleri, yöneticileri ve mesai arkadaşlarını da unutmayan Başkan Ömer Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve okul müdürlerine de ayrı ayrı teşekkür etti.

ŞEKER PORTAKALI KİTABI HEDİYE EDİLDİ

Bakımı ve onarımı dışında tüm okulların temizlik malzemelerini düzenli aralıklarla teslim ettiklerini ve ayrıca kurdukları ekiple tüm okulların büyük temizliklerini yaptıklarını da söyleyen Başkan Arısoy, kahvaltı sonrası tüm öğrencilere ‘Şeker Portakalı’ isimli kitap hediye edeceklerini söyledi.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİNE TAVSİYELERDE BULUNDU

Tüm öğrencilerin mutlaka ama mutlaka kitap okumasını isteyen ve ihtiyaç duyulacakher türlü kitabın Bilgi Evleri’nde mevcut olduğunu söyleyen Arısoy, öğrencilere ve ailelerime tavsiyelerde bulunarak “Ders kitaplarınız dışında hikaye, roman veya akınıza gelecek her türlü kitap okuma alışkanlığı edinmenizi istiyorum. Bilgi evlerimizde süren atölyelerimizde Bilge Nesil’in mutlaka katılmasını istiyor, ailelerden de çocuklarını yönlendirmelerini diliyorum. Burada eğitim alan çocuklarımızın Bilge bir nesil olarak yetişeceğini ve devletine milletine hayırlı insanlar yetişeceğine inanıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Arısoy’un konuşmasının ardından, bilge evi atölyelerinde eğitim alan öğrencilerden oluşan müzik topluluğu, katılımcılara hoş dakikalar yaşatırken, üniversite eğitimine başlayan öğrencilerde duygu ve düşüncelerini paylaştı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183