Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kent yaşam gazetesi kurban bayramı Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

İBB ŞEHİR TİYATROLARI “YAFTALI TABUT” VE “KUTLAMA” OYUNLARIYLA KIBRIS’TA

BilgesuErenus’un yazdığı Yelda Baskın’ın yönettiği Yaftalı Tabut, 6Eylül 2022 Salı günü20.30’da Rauf Denktaş Kültür Merkezi Mısırlızade Sahnesi’nde,

HaroldPinter’in yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği Kutlama,8 Eylül 2022 Perşembe günü 20.30’da Rauf Denktaş Kültür Merkezi Mısırlızade Sahnesi’nde Kıbrıs seyircisiyle bir araya geliyor.

18. Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında İBB Şehir Tiyatroları’nın yanı sıra İzmir Şehir Tiyatroları, Dostlar Tiyatrosu, Antilogos Tiyatrosu ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun oyunları sahneleniyor.

İyi seyirler…

YAFTALI TABUT

Adına tarihin dipnotlarında rastlayabildiğimiz, Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı, kuramcı, aktivist, sosyal ve siyasi yaşamın her alanında öncü Fatma NudiyeYalçı’nın hikâyesi. 1920’lerde başlayan mücadelesine Dr. Hikmet Kıvılcımlı ve Nazım Hikmet de eşlik ediyor.

BilgesuErenus’un yazdığı Yelda Baskın’ın yönettiği oyunda BensuOrhunöz, Selin Türkmen, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabul, Nazan Yatgın Palabıyık, Şenay Bağ, Yeşim Mazıcıoğlu rol alıyor.

KUTLAMA

Şehrin en lüks restoranında herkesin birbirini küçümseyerek kendi varlığını yücelttiği, ağızına geleni söylediği, evlilik, tanışma, yükselme gibi nedenlerle sözde “kutlama” yapılan bir akşam yemeği... Kutlama, ömrü boyunca insan hakları mücadelesi vermiş Nobel Edebiyat Ödülü sahibi, Pinter’ın son oyunuHaroldPinter’in yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyunda Can Ertuğrul, Çağlar Polat, Erkan Sever, Gizem Akkuş, Orçun Tekelioğlu, Özgür Efe Özyeşilpınar, Pınar Demiral, Selim Can Yalçın, Selin İşcan, Şehnaz Bölen Taftalırol alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183