Öne Çıkanlar Kartal Belediyesi ak parti hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Hasan Mutlu; Ben değil biz duygusuyla hareket edeceğiz

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu toplantıyla ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklayan Hasan Mutlu, sözlerine CHP İlçe Başkanı İbrahim Kahraman’ın doğum gününü kutlamakla başladı.

‘Şimdi 96 yıllık çınarın altında birleşme zamanıdır’

CHP Bayrampaşa İlçe binasında yoğun bir kalabalığa seslenen Hasan Mutlu, “Kuvay-i Milliye ruhuyla ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu ve ilkeleriyle 96 yıl önce kurucu unsurlardan biri olmanın yüklediği misyonla 2019’u sonlandırmaya yakın bu günlerde kuruluşun ve kurtuluşun partisi Ata’mızın iki emanetinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin sizler gibi onurlu bir üyesi olarak karşınızdayım. İyi ki varsınız. Şimdi dünyada eşi benzeri görülmemiş 96 yıllık ulu çınarın altında birleşme zamanıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılına giderken inandığımız ve uğruna mücadele ettiğimiz kurucu değerler yolumuza ışık olmaya devam ediyor. Bu yolda bugüne kadar emeği geçen tüm yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Önceki dönem ilçe başkanlarımızdan Zahit Gürdal başta olmak üzere hayatını kaybeden ilçe başkanlarımızı rahmetle anıyorum. Bu yolda mücadele etmiş, katledilmiş tüm yol arkadaşlarımıza rahmet diliyorum. 25 yıl sonra yazılan İstanbul hikâyesinde örgütümüzün payı büyüktür. Ayrıştırmayan bir dil, ötekileştirmeyen bir anlayış İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde zafer kazandırmıştır. Bu davranış ve anlayışı ilçelerde de egemen kılmak hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde başarı getirecektir. Örgüte ve örgütlü güce inanmak her zaman başarı getirmiştir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda emeğe değer veren, örgütlü mücadeleye inanan tüm arkadaşlarıma selam olsun dedi.


‘İlçemizde halkımız yoksullukla boğuşuyor’

Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte yaratılan değerlerin bir bir yok edildiğine dikkat çeken Mutlu, ‘Fabrikalar bir bir kapatıldı. Değerlerimiz peşkeş çekildi. Ekonomi bitirildi, sanayi bitirildi. Para ile para kazanma dönemi başlatıldı. Yatırım dönemi bitti, her yer talan edildi. Yap, işlet, devret modeliyle devletin kasası boşaltıldı. Üreten toplum olmaktan çıktık, tüketen toplum halini aldık. Dış politikada her anlamda başarısızlık yaşadık. Çevremizde hiçbir dostumuz, itibarımız kalmadı. Vergiden başka hiçbir gelirimiz kalmadı. Sanayi bitti, tarım bitti, turizm yerinde sayıyor. Eğitimin içi boşaltıldı. Halkımız yapılan zamlar karşısında her gün biraz daha yoksullaşıyor. Esnafımız perişan durumda. 25 yıl önce kırkaltı ilden daha zengin olan Bayrampaşa ilçemizde bugün üretim adına hiçbir yer kalmadı. Caddelerimizde neredeyse dükkanların tamamı boş. Çocuklarımız çöp konteynırlarından ekmek topluyor. İçler acısı bir durum. Semt pazarların girişine baktığımızda limon satan, köyünden getirdiklerini satmaya satan vatandaşlarımız, Pazar çöplerinden evine meyve sebze götürmeye çalışan insanlarımız. Umut satıp ellerinde Kur-an ile insanlarımızı kandırıyorlar. Çağ atlıyoruz, Avrupa bizi kıskanıyor mu diyeceğiz’ şeklinde konuştu.

‘Halkımızın sorunlarına çözüm üreteceğiz’

Ülkede yaşanan ekonomi başta olmak üzere bir çok sorunun Bayrampaşa ilçesinde de yaşandığını belirten Mutlu, ‘2019’da yüzlerce kadın cinayetlere kurban gitti. Kadın cinayetleri, çocuk istismar haberler alışıldık haberler haline geldi. İşsizlik geçen yıla oranla artış göstermiş yüzde 14’e çıkmış. 4 milyar 650 bin işsiz var. Resmi rakamlara göre. Yokluk, yoksulluk derdinden ilçemizin birçok sorununu konuşamaz hale geldik. Oysa ki yaşanan tüm bu sorunlarla Bayrampaşalılarında boğuştuğunu görüyoruz. Başkan olarak seçildiğim takdirde, belirli zamanlarda belediye meclis üyelerimizle daha önceleri yaptığımız gibi halkımızla buluşup yaşanan sorunlara çözüm üretmeye çalışacağız. Yaşanan sorunları basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız’ diye konuştu.


‘CHP bağımsızlık aşkı, özgürlük sevdasıdır’

Cumhuriyet Halk Partisi Türk halkının var olmasının adıdır diyen Mutlu, “Cumhuriyet Halk Partisi bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. Cumhuriyet Halk Partili olmak bir farklılıktır, farkındalıktır. Cumhuriyet Halk Partili olmak yolsuzlukla, yoksullukla, açlıkla, işsizlikle mücadele gerektirir. Sizlere güveniyorum. Mustafa Kemal Atatürk’e olan inancınızı biliyorum. Haksızlıklara karşı koyma gücünüzü biliyorum. Yürüdüğümüz yolda önce yoldaş olacağız. Ben mantığıyla değil biz mantığıyla hareket edeceğiz. Herkesi kucaklayan bir yönetimle Bayrampaşa halkının ve siz örgüt emekçilerinin daima yanında olacağız. İhtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. Bayrampaşa’da yaşayan halkımızın her türlü sorununda yanlarında olacağız. Sözümüz söz Bayrampaşa’da partimizi iktidar yapacağız. Teveccühünüz, güveniniz ve verdiğiniz güçle 5 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan 12. olağan ilçe kongremizde ilçe başkanlığına adayım. Şimdi birleşme, örgüt olma ve örgütlü güçle iktidar olma zamanıdır. Şimdiden ilçe kongremizin tüm partililerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize bugün beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183