Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Feriköy'de Sokak Sanatı Günleri

Şişli Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği “Şişli Sokak Sanatı Günleri”, 23-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Bomontiada’da İsviçre Başkonsolosluğu’nun düzenlediği Swiss Days kapsamında gerçekleştirildi. Meck, No More Lies, Sisomo isimli sanatçılar, iki gün boyunca Feriköy Semt Pazarı’nda “Yok Yok” temasıyla performanslarını sergilediler. Sokak sanatı meraklıları iki gün boyunca sanatçılarla tanışma, sohbet etme ve performanslarını izleme olanağı buldular.

BU YILIN TEMASI “YOK YOK”

Şişli Sokak Sanatı Günleri’nin teması “Yok yok” olarak belirlendi. Festivalin küratörü Görkem Kızılkayak, bu yılın temasını hakkında şunları anlattı: “Şişli Sokak Sanatı Günleri’nin İstanbul’un en popüler pazar alanında düzenlememizin temelinde pazar alanlarının kentin ve sokağın ruhunu en iyi anlatan yerler olduğuna dair inancımız yatıyor. Bir kenti tanımak istiyorsanız o kentin merkezinde kurulan bir pazara, mümkünse bir bit veya semt pazarına gitmeniz yeterlidir. Çünkü bu alanlar o kentin her kesimden insanını bir arada gözlemleyeceğiniz bir ortam sunar. Eğer burası bir bit pazarıysa kuralsızca dizilmiş çeşit çeşit eskilerin, antikaların ruhunuzda yarattığı nostalji de cabası… Tabiri caizse; bu pazarlarda ‘yok yok’tur. Şişli Sokak Sanatı Günleri’nin odağında yer alan graffiti, stencil, wheat paste, mural gibi sokakta icra edilen sanatların birçok yönden bit pazarlarına benzediğini düşünüyoruz. Sokak sanatları da kuralsız, programsız bir şekilde kentin hiç beklenemedik bir köşesinde karşınıza çıkabiliyor. Ayrıca renk, stil ve konu bakımından bu eserler izleyicisine bir “yok yok” duygusu veriyor. İşte bu nedenle bu yıl ilkini düzenlediğimiz Şişli Sokak Sanatı Günleri’nin temasını ‘yok yok’ olarak belirledik.”

SANATÇILAR SİGORTALANDI

Şişli Belediyesi’nin düzenlediği Şişli Sokak Günleri’nin farklı konularda destekçileri de oldu. Sokak sanatçıları sanatlarını icra ederken riskli bölgelerde çalışıp, kimyasallara maruz kalıyorlar. Tüm bunları göz önünde tutan Şişli Belediyesi, bugüne kadar ihmal edilen bir konuyu bu festivalle birlikte hayata geçirdi. Sanatçılar performanslarını Zurich Sigorta’nın desteğiyle sigortalı olarak yaptı. Festivalin boya sponsorları ise Donut Store, Montana Colors ve Jotun Türkiye oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183