Öne Çıkanlar kartal kent yaşam belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

ESENYURT'TA YANİ MİNİBÜS HATTI  HİZMETE BAŞLADI

Esenyurt’tayıllardır çözülemeyen ulaşım sorunları, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un çabaları ile çözüme kavuşuyor. Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçedeki ulaşım sorununa çözüm bulmak için girişimlerde bulunan Başkan Bozkurt, bu kapsamda çeşitli toplantılar yapmıştı. Başkan Bozkurt’un ilçede faaliyet gösteren 113. No.lu Taşıyıcılar Kooperatifi ve 266 No.lu Mavi Esenyurt Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi arasında yaklaşık 7 yıldır devam eden anlaşmazlığa geçtiğimiz yıl son vermesiyle hizmete başlayan Hürriyet Mahallesi-Cumhuriyet Mahallesi Metrobüs Durağı hattına bir yeni hat daha eklenerek, Ali Rıza Bey Caddesi ile Beylikdüzü SSK hattı hizmete sokuldu. 2021 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından da onaylanan karar sonrası bölgede devam eden yol çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmete başlayanyeni minibüs hattının güzergâhı Ali Rıza Bey Caddesi’nden başlayarak Dereyolu ve Piri Reis Mahallerinin ardından Beylikdüzü SSK durağında son bulacak. Sarı ve mavi minibüsler, nüfusun yoğun olduğu bu bölgede her gün saat 06.00 ila22.00 arasında ulaşımı sağlıyor.

“VATANDAŞIN MAĞDUR OLDUĞU BÜTÜN GÜZERGÂHLARDA ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Başkan Bozkurt döneminde üç tane ulaşım güzergâhının açıldığını belirten 113 No.lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yücel Tanış, “Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’tan sonra Esenyurt, gelişen bir ilçe oldu. Onun döneminde ve desteğiyle üç tane güzergâh açtık. Belirli mahallelerimizde dolmuş diye bir şey yoktu. Vatandaş otostop çekerek metrobüse gidiyordu. Vatandaşın mağdur olduğu bütün güzergâhlarda ulaşım sorununu çözdük. Son olarak Piri Reis Mahallemizde ulaşım sıkıntısı vardı.  Şu anda mahallede minibüslerimiz çalışıyor. Vatandaş da biz de huzurluyuz. Desteğinden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BİRLEŞMEMİZ, ESNAFIMIZ İÇİNDE BÜYÜK BİR ADIM OLDU”

Başkan Bozkurt’un girişimiyle iki kooperatifin birleşmesinin esnaf için büyük bir adım olduğunu vurgulayan 266 No.lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Haydar Yıldırım, “Bizim bu bölgenin daha önce sorunları çoktu. 113 No.lu Kooperatif ile 266 No.lu Taşıyıcılar Kooperatifi ile aramızda uzlaşıp çözemediğimiz bir konuydu. Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’un girişimi ile bu iki kooperatif bir araya geldi ve tek çatı altında birleşti.  Birleşmemiz, esnafımız içinde büyük bir adım oldu. O bölgenin büyük bir mağduriyeti giderilmiş oldu. Mahallede ulaşım yoktu. Özel araba ve daha çok korsan çalışan araçlar vardı. Bu güzergâhı açarak onların da önüne geçmiş olduk. Mahallenin yüzde yüz sorunu ortadan kalkmış oldu. Desteğinden dolayı Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZ ÇOK SIKINTI ÇEKİYORDU”

Piri Reis Mahalle Muhtarı Kadir Sarıdede, açılan yeni minibüs hattı sayesinde vatandaşın tek seferde istediği yere ulaşabileceğini belirterek, “2015 yılında muhtar oldum. O yıldan bu yana mahallemizde toplu taşıma aracı yok. Dolayısıyla bir dolmuş hattı konulması için belediyeye müracaat ettik. Bizi dikkate aldılar ve şu anda mahallemizdenmetrobüsegiden yola dolmuş hattı konuldu. Konum itibarıyla dagüzergâh rampa olduğu için vatandaşımız sıkıntı çekiyordu ve bu sıkıntıdan dolayı her gün muhtarlığa gelerek dolmuş hattının ne zaman geleceğini soruyorlardı. Başkanımız bizzat ilgilenerek bu sorunu çözdü. Bu sayede vatandaşımız tek seferde istediği yere ulaşabilecek. Başta Sayın Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. UKOME’den resmî olarak geçti ve dolmuş seferlerimiz başladı” dedi.

“ARTIK TEK ULAŞIMLA METROBÜSE GİDEBİLİYORUZ”

Mahallede yaşayan Hüseyin Aksoy, yolun rampa oluşundan dolayı sıkıntı çektiklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Bu hatla ilgili çok mağduriyet yaşıyorduk. Belediyemizin daha önce bu soruna çözüm olarak ücretsiz servisi vardı; fakat Cumhurbaşkanlığı’nın tasarruf yasasından dolayı bu iptal edildi. İnsanlar bu rampadan çıkmak için zorlanıyordu. Yaşlısı genci hiç fark etmeksizin nefes nefese kalıyorduk. Kar ve kışta daha çok zorlanıyorduk. Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Artık tek ulaşımlametrobüse gidebiliyoruz.”

Görüntü Linki:

https://we.tl/t-W2LvYblFO8

Fotoğraf Linki:

https://we.tl/t-NXcRiobSWE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183