Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Esenler ‘Şehir Ekranı’ ile Ramazanı yaşıyor

Esenler Belediyesi’nin internet üzerinden yayın yapan kanalı Şehir Ekranı TV, Ramazan ayına özel hazırladığı içeriklerle on bir ayın sultanının manevi iklimini evlere taşıyor. Ses sanatçısı Nur Haktan’ın sunumuyla ekranlara gelen ‘Esenler’de Ramazan’ programının bu bölüm konukları şiirleriyle yüreklere dokunan Dursun Ali Erzincanlı ve Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Toptaş oldu. Programa Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Esenler Belediye Başkanı Mustafa Tevfik Göksu video konferans ile katılırken yayın Hafız Osman Bostancı’nın Kur’an tilavetiyle başladı.

GÖKSU: İSTANBUL HERKESİN ÖZLEMİDİR

İstanbul’da Sivaslı nüfusunun oldukça fazla olduğunu belirten M.Tevfik Göksu, şu ifadelerde bulundu: İstanbul herkesin özlemidir. Herkesin özlemi olan İstanbul’da bulunmak en önemli nasiplerden biridir. Meseleyi göç ve göçün getirdiği sorunlar olarak değil İstanbul’da yaşamak gibi güzel bir nasibe ulaşıp ulaşmamak olarak bakmak lazım. İstanbul tarihi, kültürü ve birikimiyle medeniyet değerleri açısından herkesin dikkatle izlemesi gereken bir şehirdir. Bu anlamda Sivaslı kardeşlerimiz büyük bir şansı taşıyorlar.

GÜLER: İSTANBUL’DA SAYISAL OLARAK BİRİNCİ SIRADAYIZ

Hilmi Güler birlik ve beraberliği vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti. Güler,“Bizler Sivaslılar olarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Bu noktada da İstanbul’da sayısal olarak birinci sıradayız. Esenler’de Dörtyol Meydan’da düzenlenen Ramazan etkinliklerine katılmıştık. Anadolu’yu Esenler’de yaşamak çok değerliydi ama son bir yıldır dünya olarak salgın sınavından geçiyoruz. Bizim de Ramazanlarımız buruk geçiyor. Sivaslılar bu zor günlerde bölüşerek varlıklarını paylaşarak Ramazan’ın anlamına uygun bir şekilde birlik ve beraberlik içinde bu mübarek ayı idrak ediyor” dedi.

ERZİNCANLI: KOLTUKLARIN BOŞ OLMASI İÇİMİZİ ACITIYOR

Programda şiirler seslendiren Şair Dursun Ali Erzincanlı eski günlere geri dönmeyi umut ettiğini belirtti. Erzincanlı,  “Salon koltuklarının boş olması insanın içini acıtıyor. Allah-u Teâla bu salgın sürecini, imtihanımızı liyakatli bir şekilde vermeyi nasip buyursun. Eski günlerimize bir an evvel dönelim. Yine izleyicilerimizin gözlerine bakarak şiirlerimizi okuyalım, sohbet edelim” ifadelerini kullandı.

TOPTAŞ: İSTANBUL’DA EN FAZLA SİVASLI HEMŞEHRİMİZ VAR

Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Toptaş ise “Ramazan ayının manevi iklimi, ailemizi ve çevremizi sarıyor. İstanbul’da sayıca en fazla Sivaslı hemşehrimiz var. Pek çok ilçemizde şubelerimiz var. Ramazan geldiği zaman bu ayı çok güzel bir şekilde idrak ederdik. Pandemi süreci bittiğinde inşallah yine meydanlarda buluşmak nasip olur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183