Öne Çıkanlar gündem haber CHP Büyükçekmece Belediyesi sıcak gelişme bisiklet

Bu haber kez okundu.

Dilimize sahip olalım.

TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı Ayşegül Aydoğan Atakan'ın moderatörlüğünü yaptığı panel TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapıldı. Panelistlerden İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu, "Kadına uygulanan şiddeti bir demokrasi meselesi olarak görmeliyiz. Bu olay ailede başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyu mutlaka ders olarak müfredata koymalıdır. Kadına yönelik şiddetle ilgili haberleri yazanlar da kullandıkları dile, kullanılan fotoğrafa ve olaya bakış açısına dikkat etmeliler. Ayrıca hukuk bilmek ve insan haklarına dikkat etmek de bu tür haberleri yazanlar için önemli hususlardır" dedi.




Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise yerel yönetimlerin kadın sığınma evi açmamasını eleştirip, 2020'den itibaren nüfusu 100 bini geçen yerleşim yerlerinde kadın sığınma evi açmayan belediyeler halkında soruşturma açılması için girişimde bulunacaklarını belirtti.

TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Gazeteciler Komisyonu Koordinatörü Göksel Göksu da konuşmasında kadının haber olarak yer aldığı noktada basın mensuplarına çok büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183