Öne Çıkanlar Tevfikbey Mahallesi Levent alışveriş merkezi İsviçre Kürtçe konuşma

Bu haber kez okundu.

"Deva toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için hazır"

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Küçükçekmece’de bulunan gazete merkezimizde ağırladığımız DEVA Partisi heyetinde Küçükçekmece İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir, Küçükçekmece Kadın Çalışmaları Başkanı Neval Karagöz, Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Gül Meltem Akçan, Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Canan Elibol, Şengül Türkmen yer aldı. DEVA Partisi heyetine mesai arkadaşlarımız Sümeyra Duğan, Senay Güncavar ve Elizan Altunufağı ve Yaşam Medya Grubu Başkanı Celal Karaali ev sahipliği yaptı. 

“AYRIŞTIRAN ZİHNİYETLE MÜCADELE EDİLMELİ”

İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir ve İlçe Kadın Çalışmaları Başkanı Neval Karagöz; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle partilerinin açıklanan vizyon belgesinden söz ettiler. “ DEVA Partisi kadın cinayetlerini durdurmak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, kadının insan haklarını korumak ve başta ekonomi, toplumsal hayat ile siyaset olmak üzere hayatın her alanındaki varlığını güçlendirmek üzere benimseyeceği ve uygulamaya koyacağı parti politikaları ile milletimize hizmet sunmak için hazırız” dediler.

Türkiye’deki Kadın cinayetlerinin durdurulması için hukuk ve eğitim alanında yapılacak reformlardan İstanbul Sözleşmesi’nin etkili biçimde uygulanmasına, kadını toplumdan ayrıştıran zihniyetle mücadele edilmesinden kadının karar mekanizmalarında yer alması için önünü açacak uygulamalar geliştirilmesine, eşit işe eşit ücret, parite ve kota uygulamalarından çalışan kadınlara kreş ve etüt desteği verilmesine kadar pek çok parti politikasından bahsettiler.

 İlçe Başkanı Özaydemir   DEVA Partisi adına  ”Ülkemiz kadınının umudu olacağız” vurgusu yaptı. Mesai arkadaşlarımıza  Neval Karagöz’ün  ablası Seval Ergin’in ortağı  olduğu Julien Paris Home &Gift markası  tarafından üretilen el işlemesi çanta ve karanfil hediye edildi. 

KADIN MUHTARLARI ZİYARET ETTİLER

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yoğun programla geçiren Küçükçekmece teşkilatı gün boyunca ilçedeki kadın muhtarları ziyaret ettiler. Gültepe Mahalle Muhtarı Ümmügül Aliş, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Süreyya Pektaş, Tevfikbey Mahallesi Muhtarı Nesrin İnan ve Atakent Mahallesi Muhtarı Halime Totkanlı ile bir araya geldiler. TAYFUN ERCAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183