Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

ÇYDD’lilerin zeytini yerinde tanıma gezisi..!

 Geçtiğimiz Pazar günü sabah saatlerinde İstanbul’dan yola çıkan ÇYDD grubunun ilk durağı Mudanya’daki bir zeytin bahçesi oldu. Toprağın çamurlu olmasına aldırmadan zeytin toplayan işçilerin arasına karışan grup, ağaçtan zeytin toplamanın zorluğunu bizzat yaşayarak gördü. Kimi tırmıkla, kimi ise motorlu aletle zeytinleri dallarından toplayan ÇYDD’liler, bu arada zeytin üreticileriyle de sohbet etti.

Trilye Zeytini’nin lezzet ve yağ kalitesi bakımından tercih edildiğini söyleyen bir üretici, “Bu kadar kaliteli bir ürünü yetiştiriyoruz ancak ne yazık ki istediğimiz fiyata satıp, emeğimizin karşılığını alamıyoruz” dedi.

Daha sonra Marmarabirlik Mudanya tesislerine geçen ÇYDD grubu burada, sofralık siyah zeytinin ne şekilde işlendiğini görüp, bilgi aldı. Marmarabirlik Mudanya Kooperatif Başkanı Ali Yıldız, tesisleri gezdirip, üretimle ilgili bilgi verirken, “Marmarabirlik olarak Türkiye genelinde üreticiden yılda 50 bin ton zeytin alıyoruz. Bunun 15 bin tonunu Mudanya’da sofralık zeytin olarak burada işliyoruz” dedi.
Ali Yıldız, üretim tesislerinden çıkan siyah sofralık zeytinin kilo fiyatının 18 TL olmasına karşın, piyasa da 40-50 TL arasında satıldığını belirtip, “üreticiden çok aracılar para kazanıyor” dedi.

ÇYDD grubu, Marmarabirlik tesislerinden ikram edilen yemekten sonra Trilye beldesini de gezip, İstanbul’a döndü.
ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan, “Derneğimizden burs alan üniversite öğrencilerinin birbirleriyle tanışıp, kaynaşmaları, değişik konu ve yerler hakkında bilgi edinmeleri için bu tür gezileri düzenliyoruz. Sarıyer Belediyesi de araç tahsis ederek bize ulaşım desteği veriyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183