Öne Çıkanlar ITVS Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

CHP’den Validebağ Korusu'na giren Üsküdar Belediyesi'ne protesto: Siyasi tezgahı görmüyor değiliz

Üsküdar Belediyesi ekipleri geçtiğimiz günlerde Koruma Kurulu kararına rağmen polis ve zabıta eşliğinde "ot biçme" gerekçesiyle, sabahın erken saatlerinde Validebağ Korusu'na girdi. Bölge sakinleri ve çevre savunucuları, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ile birlikte Üsküdar Belediyesi önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. Validebağ Korusu'ndan vazgeçmeyeceklerini söyleyen vatandaşlar, “Hilmi istifa” sloganları atı.

CHP'li Özçağdaş, burada yaptığı basın açıklamasında, "Üsküdar Belediyesi'nin herhangi bir hukuka dayanmadan fiili yaptırımıyla karşı karşıya olduğumuz için burada toplandık" dedi. Özçağdaş, şunları söyledi:

"VALİDEBAĞ KORUSU, DOĞAL VE TARİHİ SİT ALANIDIR"

"Öncelikle kamuoyuna bir bilgi vermemiz lazım, Validebağ Korusu, bir doğal ve tarihi sit alanıdır. İster Üsküdar Belediyesi ister İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ister bakanlıklar, ister valilik, her kim olursa olsun burada yapacakları her işlem için Koruma Kurulu'ndan onay almak zorundadırlar. Maalesef Üsküdar Belediyesi kendisine verilmiş olan bakım görevini, hiç kimseye sormadan her şeyi yapabilmek özgürlüğü olarak adlandırıyor. Bugün karşı karşıya olduğumuz en temel problem budur. Üsküdar Belediyesi diyor ki, ‘Bir itirazınız varsa gidin yürütmeyi durdurma alın. Gidin hukuksal yollara başvurun.’ Biz bugüne kadar Üsküdar Belediyesi'nin yapmış olduğu bütün bu hukuksuzluklara yönelik zaten çok sayıda davayı kazandık. Fakat Üsküdar Belediyesi'nin anlaması gereken şey kendisinin de yapacağı tüm işlemler için kuruldan onay alması gerektiğidir. Ve bugün hukuk dışı olan, açıkça suç işledikleri şey de bulur.

"ÜLKENİN SAVCILARINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Buradan ülkenin savcılarını, ülkenin hukuk otoritelerini göreve davet ediyoruz. Üsküdar Belediyesi kendisinde olmayan bir yetkiyi kullanarak birinci derecede doğal, tarihi bir sit alana girmiştir ve müdahalede bulunmuştur. İkincisi; ‘Biz burada otları kesiyoruz. Siz otların kesilmesine neden karşısınız?’ demektedir. Buna neden karşı olduğumuzu tüm bu hareketlerin içerisindeki olan arkadaşlar yıllardır anlatıyorlar. Anlamamakta bir ısrar var. Bu, sadece bir ot meselesi değil. Validebağ sadece Üsküdar'ın, sadece İstanbul’un değil, dünyanın önemli bir ekolojik koruma alanı. Burasının ülkeler arası bağlantısı var. Kuzey ülkelerinden göç eden kuşlar geliyorlar buradan Afrika'ya doğru yollarına devam ediyorlar. Burası birilerinin ellerine birtakım makinalar alarak rastgele orayı burayı biçeceği bir alan değil.

"SİYASİ TEZGAHI GÖRMÜYOR DEĞİLİZ"

Meseleleri bu kadar basitleştirerek anlatmaya çalışmanın arkasındaki siyasi tezgahı görmüyor değiliz. Ama mesele bu kadar basit bir mesele değil. Dolayısıyla bütün bu insanlar itirazlarını yüksek sesle dile getiriyorlar. Ve her zaman gördüğünüz gibi hiçbir kurul onayı alınmadan, hiçbir planlama içerisinde olunmadan ve bu konuda hiçbir eğitimi olmayan kişiler Valibağ’a giriyor önüne çıkan her şeyi biçiyor, toplayıp kaldırıyor. Bu tam bir ekolojik faciadır.

"BUNLARIN HESABINI HUKUK ÖNÜNDE VERECEKSİNİZ"

Üsküdar Belediyesi ve üzerinde de Üsküdar Belediye Başkanı'nın şunu bilmesi gerekir, yapmış olduğunuz bütün bu hukuksuzluklar Validebağ Korusu’na yapmış olduğunuz bütün bu tecavüzler, bütün bu saldırılar bunların tamamının hesabını hukuk önünde vereceksiniz. Bunu size bugünden garanti ediyorum.

"GİTMEDEN ÖNCE SON KAZANIMLARI ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Üsküdar Belediyesi'yle bu yapmış olduklarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu iktidar, hayatın her alanında, dört bir yanından insanlara saldıran bu iktidar gidiyor olabilir. Bu iktidarın bürokratları can havliyle gitmeden önce son kazanımları elde etmeye çalışıyor olabilirler. Ama unutmasınlar bugünün yarını da var ve geliyor gelmekte olan.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183