Öne Çıkanlar istanbul Kentsel dönüşüm esenyurt belediyesi Ekrem İmamoğlu esenyurt

Bu haber kez okundu.

Bilim ve sanat Maltepe’de buluşuyor!

Maltepe’de bilim ve sanat bir araya geliyor. Bilimden Sanata Maltepe Bilim Şenliği kapsamında 13-15 Ekim tarihleri arasında Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikler ve Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan “Türk Müziği Konseri” ile bilim ve sanat Maltepe’de buluşacak.

AMAÇ BİLİME İLGİYİ ARTTIRMAK

Bilimden Sanata Maltepe Bilim Şenliği; TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı amaçlarına uygun olarak çocuklara, gençlere, dezavantajlı gruplara ve topluma bilimsel bilginin ulaştırılması ve bireylerin bilime olan ilgilerinin arttırılmasına katkıda bulanacaktır. Ayrıca sanatla bilimi bir araya getiren bu şenlikte, ulaşılan birey sayısının arttırılması amaçlıyor. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında tüm Türkiye’de desteklenmeye hak kazanan 49 projeden biri olan “Bilimden Sanata Maltepe” Bilim Şenliği 13-14-15 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşecek.

ÜNİVERSİTELER VE YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ YAPTI

Yürütücülüğü Maltepe Kadir Has Bilim ve Sanat Merkezi Matematik Öğretmeni Meral Topal tarafından yapılan “Bilimden Sanata Maltepe” bilim şenliği, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sahipliğinde Maltepe Kadir Has Bilim ve Sanat Merkezi koordinesinde ve Maltepe Üniversitesi ortaklığı ve ev sahipliğinde gerçekleşecektir. Maltepe Belediyesi, Maltepe Emniyet Müdürlüğü, Maltepe Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Maltepe Şubesi, Yeşilay Maltepe Şubesi, Türk Telekom Küçükyalı Bölge Müdürlüğü ile proje süresince işbirliği gerçekleştirdi. Projede, Medeniyet Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve ev sahibi Maltepe Üniversitesi akademik kadrosunda yer alan uzman ve akademisyenlerle de çalışıldı.

DOLU DOLU BİR PROGRAM

Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezinde 13 Ekim Perşembe günü saat 10:00’da Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen’in açılış konuşmasıyla kapılarını öğrencilere ve halka açacak şenlikte 40 Atölye, 6 Etkinlik, 2 Yarışma, 1 Konser, 3 Gösteri ve 7 Söyleşi yer almaktadır. Aynı günün akşamı Maltepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü işbirliği ve katkılarıyla Türkan Saylan Kültür Merkezinde saat 19:00 Türk Müziği Konseri, Maltepe Kadir Has BİLSEM Müzik Bölümü öğrencilerinin Ayak Piyanosu gösterisi, Keman Grubu Konseri ve Maltepe Belediyesi Halk Oyunları Gösterisi gerçekleşecek.

Şenlik kapsamında 4 farklı il, 8 farklı ilçe, 34 farklı okul ve 8 farklı üniversiteden 75 öğretmen, 54 öğrenci ve 9 akademisyen görev alacak. Proje atölyelerine aktif 10.000 katılımcının katılması planlanırken, etkinlikler dahil 7’den 77’ye 50.000 aktif katılımcının projeye dahil olması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183