Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Beşiktaş’tan çevreye duyarlılık projesi

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da projenin detaylarını paylaştı. Akpolat, “Dönüştür Kazan” uygulaması Beşiktaş’ta yaşayan vatandaşlara atıkları kaynağında ayrıştırma fırsatı sağlıyor. Uygulama ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilerek evsel atıklardan ayrı biriktirilen ambalaj atıklarını; kağıt, cam, metal ve plastik gibi atıklar dışında,  beyaz eşya ve küçük ev aletleri gibi evlerde biriktirilen tekstil atıklarını da kapsıyor. Komşularımız bu atıklarını belediye ekipleri arkadaşlarımıza teslim ederek bu uygulama üzerinden puan kazanacaklar. Kazanılan puanlarla sürpriz hediyeler kazanacaklar” dedi.

“ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Doğadaki tahribatın iyileştirilmesine vurgu yapan Akpolat, “Beşiktaş Belediyesi olarak kurumsal karbon ayak izini nötrleyen ilk ilçe belediyesi olduk. Bunu her yıl gerçekleştirmeyi hedeflemekle birlikte karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik kentlilerimizi teşvik etmek de en önemli hedeflerimizden birisi. Bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün teması “Ekosistem Restorasyonu” olarak belirlendi. Biz de bu çerçevede doğadaki tahribatın iyileştirilmesi ve tersine döndürülebilmesi için sürdürülebilir çevre politikaları üretmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu. Akpolat Dünya Çevre gününe dikkat çekmek için ayrıca sosyal medya hesabından “Doğamızı korumak için elden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek için dünyayı dolaşan ve #DünyaÇevreGünü’nde Beşiktaş’a uğrayan Blue Panda’yı sahilimize yine bekleriz.” @WWF_TURKIYE paylaşımında bulundu.

BİTKİSEL YAĞ ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Beşiktaş Belediyesi ‘Dönüştür Kazan’ uygulaması dışında ilçede tekstil ve yağ atıklarını da geri dönüşüme kazandırıyor. Otuz tekstil kumbarasıyla başlayan uygulama, bugün iki yüz kumbarayla vatandaşların hizmetine sunularak kullanılmayan ve eski kıyafetler geri dönüşüme kazandırılıyor. Bitkisel yağ atıkları ise biyodizele dönüştürülerek ülke genelinde akaryakıt istasyonlarına ve yurt dışına ihraç ediliyor. İlçe sınırları içerisinde 2020 yılında 400 bin kg bitkisel atık yağ toplanarak insan ve çevre sağlığına verdiği verdiği zarar minimize edildi.KENT YASAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183